Haberler

Başkan Ayhan Toy: "Her esnaf kardeşimiz Ahi Evren'in bize emanetidir"

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ahilik Haftası dolayısıyla esnafları ziyaret ederek ahilik haftalarını kutladı.

Başkan Ayhan Toy ve Yönetim Kurulu ziyaret esnasında esnaflara içlerinde tebrik ve temsili siftah parası bulunan zarfları takdim etti.

Esnafların sorunları ve görüşleri hakkında bilgi alışverişinde bulunan Başkan Toy, esnafların ve genel olarak milletin küresel Covid-19 salgını sürecinde tüm dünya olduğu gibi Türkiye'de de sosyolojik, ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Bu süreçten devlet-millet işbirliğiyle salgına karşı alınacak önlemler ve duyarlılıkla en kısa zamanda eski normal hayata geri dönüşün olmasını dileyen Toy, Milliyetçi Hareket Partisi olarak başta liderleri Devlet Bahçeli ve tüm teşkilatlar olarak hükumete salgınla mücadelede destek vermeye devam edeceklerini, esnafların ve aziz milletin her daim yanında olduklarını belirtti.

"Ahilik, birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma demektir"

Ahilik Haftası hakkında açıklamalarda bulunan Toy," Ahilik, birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma demektir. Birçok sosyal problemi çözüm bulmuş olan Ahilik kültürünün yaşanması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması Türk Milletimizin ve Türk Devletimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın sözü ile sosyal hayatın güçlü, üretimin milli olmasının önemini ortaya koyan Veli Ahi Evran'ı rahmetle anıyorum. Ecdadımız farklı sanat ve mesleklerin sırlarını öğrenirken, ahlaki esaslarla da bezenmiş, yani sanatın incelikleri, ahlakın ilkeleriyle eş zamanlı, eşanlı kazanılmıştır. Horasan'dan gelip Ahiliğin pirliğini üstlenen Ahi Evren'in mesajlarından, deyiş ve sözlerinden, Türk milletinin sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel düzenine verdiği muazzam destekten çıkardığımız sonuç da budur. Bugün her esnaf kardeşimiz Ahi Evren'in bize emanetidir. Her esnaf kardeşimiz binlerce yıllık Türk tarihinin özü, ruhu, iftihar yüzüdür. Milli ahlak, milli şuur ve milli kimlik konusunda yeri dolmaz hizmetleri geçen, milli duyguyu kamçılayarak, sosyal ve ekonomik ilişkilere manevi değer aşılayan, dahası huzur ve esenliği vaaz eden Hacı Bektaş Veli Ahiliğin duası, irşat makamıdır. Esnaflarımız böyle bir manevi geçmişi vicdanlarında taşıyarak var olagelmişlerdir. Esnaf ve sanatkarlarımızın yardımseverliği, misafirperverliği, dayanışma ve cömertliği baş tacı yapmaları Ahi kültürünün hala varlığına işarettir. Bu vesileyle, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere önem veren Ahilik Kültürü Haftasının başta tüm esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm Kütahyalı hemşehrilerime, geleceğin ahileri mesleki ve teknik eğitim gören gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title