Haberler

Başkan Atilla: "Kırsal Kalkınmayı Önemsiyoruz"

Lice Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetimiyle istişare toplantısı düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Kırsal kalkınmayı önemsiyoruz" dedi.

Lice Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetimiyle istişare toplantısı düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Kırsal kalkınmayı önemsiyoruz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, çiftçilerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen istişare toplantısına Başkan Atilla'nın yanı sıra Lice Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Samet Pekdemir ve kooperatif üyeleri katıldı. Tarımın gelişmesine katkı sunduklarını belirten Başkan Atilla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğiyle projeler ürettiklerini söyledi. Hükümetin desteğiyle her alanda vatandaşın hayatını kolaylaştırdıklarını belirten Başkan Atilla, "Lice ilçesinde organik tarımın gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Lice Organik Tarım Projesi kapsamında çiftçilere 23 ton gübre dağıttık. Aynı proje kapsamında 450 çiftçiye organik tarım eğitimi de verdik. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Proje kapsamında Duru, Daralan, Çeper, Ergin ve Kıralan mahalleleri tarafından kurulan Kırsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu'na 5 bin 400 ceviz, 3 bin 800 badem, bin 105 kiraz, bin fıstık ve 500 zeytin fidanı olmak üzere toplam 11 bin 805 meyve fidanı verdik. Çiftçilerimize üretimle alakalı destek sağlamak için proje üretmeye devam ediyoruz. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da desteklemelerimiz devam edecek" dedi.

Başkan Atilla, farklı meslek gruplarıyla istişare toplantılarına devam edecek. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title