Haberler

Başkan Asya, Muratpaşa Mahallesi Sakinleriyle Bir Araya Geldi

VAN (İHA) – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 'Halk Buluşmaları' kapsamında Muratpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

'Halk Buluşmaları' adı altında her hafta farklı mahallede vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, bu hafta Muratpaşa sakinlerine yapılan hizmetleri anlatarak, öneri ve talepleri değerlendirdi. Mahalle muhtarı Behçet Salkım ile koordineli bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Asya, ilk olarak mahallede yapılan ve planlanan çalışmalara değindikten sonra genel projeler ile ilgili bilgi verdi.

Muratpaşa Mahallesi'nde kurulan bilgi evinin açılışının gerçekleştirildiğini anımsatan Başkan Asya, "Muş'ta ilk defa hayata geçirdiğimiz bir projemizi Muratpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. İçişleri Bakanımızın teşrifleri ile Muratpaşa Mahallesi'nde eski sebze ve meyve halinin yerine yaptığımız bilgi evinin açılışını yaptık. Çocuklarımız, gençlerimiz ve bayan kardeşlerimizin istifade edeceği bu tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizler de aileleriniz ile birlikte bu kompleksimizde faydalanabilirsiniz. Bu tesisimiz artık sizlerin hizmetindedir" dedi.

"3 bin ton kapasiteli içme suyu deposu tamamlandı"

Altyapı projesi kapsamında Muratpaşa Mahallesi'ndeki içme suyu deposunu yenilediklerini kaydeden Başkan Asya, "Malumunuz içme suyu sorununa köklü bir çözüm bulmak adına mevcut içme suyu depolarını kapasitelerini arttırarak yenilerken, yeni depoların da yapımına başladık. Bu kapsamda Muratpaşa Mahallesi'ndeki 1,5 ton kapasiteli içme suyu deposunu tamamen yıkarak 3 bin ton kapasiteli yeni bir deponun yapımına başladık. Yaklaşık dört aydır çalışmaların yürütüldüğü deponun yapımı tamamlandı. İç kısmına seramik döşemelerinin yapıldığı deponun bütün hatları yenilenerek modern bir şekilde inşa edildi. Bugünlerde ana hat bağlantısını yapacağımız depoyu hizmete sunacağız" ifadelerini kullandı.

"Dere ıslahlarını ihmal etmiyoruz"

Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan derelerin rutin olarak ıslahının yapıldığını belirten Başkan Asya, "Mahallemiz Kurtik Dağı eteğinde ve en eski mahallelerimizdendir. Yıllardır dağ eteklerindeki derelerin bağlantıları buralardan geçmektedir. Son yıllarda yapıların artması ile bu derelerdeki atıklar da yoğunlaştı. Dere yataklarına boru döşemesi yapılmadığından bu bölgelerin temizliğini rutin olarak yapmaktayız. Mahalle sakinlerimizin sağlığını tehdit eden bu oluşumlara müsaade etmiyoruz. Bu çalışmamızla hem kötü görüntüyü ortadan kaldırıyoruz hem de atıklardan dolayı ortaya yayılan kötü kokuları engelliyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın da sağduyusu ile bu bölgeleri daha cazip hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

"Yaklaşık 5 aydır altyapı projesi devam ediyor"

Altyapı projesi kapsamında mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Feyat Asya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizlere vaat ettiğimiz en büyük projemizi yaklaşık 5 aydır sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde 3 ana güzergahımızda yoğun olarak çalışmalar yaparken, mahalle aralarında da kazı ve döşemeler yapılmaktadır. İstasyon Caddesi'ndeki çalışmaları tamamlar tamamlamaz burada geçici asfalt kaplama yaptık. Şu anda Hürriyet ve Eski Erzurum caddelerinde bitme aşamasına gelen kazı ve döşemelerin ardından bu güzergahları da kış mevsimi öncesi asfaltlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bunların yanı sıra mahalle aralarındaki bağlantılar da devam ediyor. Muratpaşa Mahallesi'nin bir kısmında da altyapı çalışmaları yapılıyor. Muş'un kanayan yarası olan altyapı projesini bir bütün olarak tamamlayarak en büyük sorumuzu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Altyapı projesinin ardından üst yapı çalışmalarını başlatarak ilimizi güzel bir görünüme kavuşturacağız."

"Havuz ve kartlı sistem uygulaması ile bir ilki başardık"

Toplu taşıma alanında yapılan çalışmalara değinen Başkan Asya, "Göreve gelir gelmez herkesin muzdarip olduğu şehir içi toplu taşıma sistemine el attık. Uzun uğraşlar sonucu ilimizde faaliyet gösteren toplu taşıma sahiplerini bir araya getirerek havuz ve kartlı sistem uygulamasını başlattık. Bunun yanında yeni güzergahlar belirleyerek halkımızın her noktaya ulaşmasını kolaylaştırdık. Muratpaşa Mahallemizin en ücra noktası olan Kantere Caddesi'ne kadar araçların gitmesini sağladık. Allah'a şükürler olsun ki bu konuda iyi bir mesafe kat ettik. İnşallah çok daha iyi bir seviyeye getirerek sizlerin hizmetine sunacağız" dedi.

Vahşi depolama sistemine son verdiklerini ifade eden Başkan Asya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugüne kadar şehir merkezinde toplanan atıklar Muş- Bitlis yolu üzerinde belediyemize tahsis edilen açık alanda depolanıyordu. Bu uygulamanın yanlış olduğunu söyleyerek çalışmamızı başlattık. Korkut'un Kümbet köyünde katı atık bertaraf tesisini kurmak için 560 dönümlük bir arsa bize tahsis edildi. Tesisimizi kurana kadar buralarda toplanacak atıkların Bitlis Katı Atık Tesisine nakledilmesi için aktarma istasyonu kurduk. Geçtiğimiz günlerde bu tesisimizin de açılışını yaptık. Bundan sonra toplanacak atıkları naklediyoruz. Mevcut atık alanını da ıslah ederek yeşil alan olarak hizmete sunacağız."

Mezarlıkların bakım ve onarımlarını da ihmal etmediklerini söyleyen Başkan Asya, "Görev süremiz içerisinde ilimizdeki tüm mezarlıkların belirli aralıklarla bakım ve onarımını yapıyoruz. Muratpaşa Mahallesi'ndeki Şeyh Haşim Mezarlığında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Mezarlık alanının çevresine tamamen ihata duvarı örüldü. Grup köylere giden yolun kenarına da taş duvar örerek toprak kaymasının önüne geçtik. Bu bölgenin tamamını yeşillendirmek için çalışma yapıyoruz. Aynı şekilde Şehir Mezarlığı bölgesinde başlattığımız çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. Halkımızın hayır duasını almak bizler için en büyük mükafattır" ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, yaptığı sunumun ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Feyat Asya Muratpaşa Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title