Haberler

Başkan Altınok Öz Çalışmalarını Anlattı

Seçim çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşlara yaptığı çalışmaları anlattı.

Seçim çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşlara yaptığı çalışmaları anlattı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi Sivas Yıldızeli Yağlıdere Köylüleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin konuğu oldu. Başkan Altınok Öz'e CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Özgür Nas ve Doğan Çakmak eşlik etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, dernekte yaptığı konuşmada Kartal'da deprem dönüşüm, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşümü anlattı. Kartal'ın dönüşmesi için 2009 yılından itibaren Kartal'daki sitelerle dönüşüm toplantıları düzenlediklerini kaydeden Öz, "2009 yılında biz Kartal'da halkla buluşmaya başladık. 2009 yerel seçimlerine girerken belediye başkanı olarak seçim bildirgesine 'depremi birlikte yeneceğiz' dedik" dedi.

Kartal Belediyesi bünyesinde 'Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü kurduklarını vurgulayan Başkan Altınok Öz, "Van Erciş depremi olmadan Kartal Belediyesi Meclisi'nden sosyal yardım bünyesinde kira yardımı çıkarmaya çalıştık. Sayıştay 'Siz böyle bir yardım yapamazsınız' dediler" diye konuştu. "Kartal'da deprem dönüşümü ve yerinde dönüşümün sorunsuz yaşanması için vatandaşlara tapularını verdik" diyen Başkan Öz, yaşam hakkı imar transferlerini hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Kartal'da 'önce tapu sonra da yapı, yaşam hakkı için imar transferi' sloganlarını ürettik. Bizim imara açacağımız arsalarımız yok. Kartal'ın kuzeyi Aydos Ormanı, doğusu Pendik, batısı Maltepe'dir. Biz sadece dönüşüm şekillerini ortaya koyarız. Yatırımcının önünü açarız. Dönüşebilecek siteler nasıl dönüşeceklerse onları tespit eder, o konuda yardımcı oluruz. Müteahhit ve ihale aşamasına kadar Kartal Belediyesi vardır. Ondan sonra şahıslarla müteahhitler sözleşme taslağına uyarak gerekeni yaparlar. Biz belediyenin resmi internet sitesinde 'Deprem Dönüşüm Sözleşme Taslağı' hazırladık. Bugüne kadar da bu taslağın önüne geçen bir sözleşme taslağı ile karşılaşmadık. Vatandaşların haklarını koruduk."

"DEPREM DÖNÜŞÜMÜNÜN KİTABINI YAZDIK"

Buradaki görüşmesinin ardından, Soğanlık Orta Mahalle esnafı ve halkıyla buluşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, mahalleliler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Altınok Öz, mahallede bulunan iş yerlerini ve esnafı tek tek dolaşarak sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Kartal Belediyesi'nin 5 yılda yaptığı çalışmaları ve projelerini anlatan Öz, "Deprem dönüşüm, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm konusunu en iyi bilen belediye Kartal Belediyesi'dir. Kartal'da deprem dönüşümü sorunsuz şekilde devam ediyor. Biz seçim bildirgesinde 'Kartal'da Depremi Birlikte Yeneceğiz' demiştik. Kartallıların onaylamadığı hiçbir projeye 'evet' demedim. Deprem dönüşümünü halkla birlikte başardık. Kartal'da ve diğer ilçelerde önümüzdeki dönemde uzmanlar için yol gösterici olsun, kaynak olsun diye Kartal'da deprem dönüşümünün kitabını yazdık. Göreve geldiğim günden bu yana Kartal halkı için gece gündüz çalıştım. Kartallıların huzurlu, güvenli ve komşularından ayrılmadan yaşamaları için çaba sarf ettik. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımız hızlı şekilde devam edecek" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal Belediyesi Süleyman Altınok Altınok Öz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title