Haberler

Başkan Altay Öğrencilerle Tecrübe ve Bilgi Paylaşımında Bulundu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesi kapsamında Konya’da eğitim gören başarılı lise öğrencileriyle tecrübe ve bilgi paylaşımında bulundu.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bugünün Gençleri Yarının Liderleri" projesi kapsamında Konya'da eğitim gören başarılı lise öğrencileriyle tecrübe ve bilgi paylaşımında bulundu.

Dost Eli Derneği, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Konya'da 9. ve 10. sınıfta eğitim gören öğrenciler arasından seçilen 40 öğrenci Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen tecrübe ve bilgi paylaşımı programına katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ev sahipliği yaptığı programa, Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zekeriya Mızırak ve öğrenciler katıldı.

Geleceğin liderlerini bugünkü liderlerle buluşturarak, halef ve seleflerin tecrübe ve bilgi aktarımını aktif olarak sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, "Projemiz ile Konya il merkezinde bulunan 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasından seçilen 40 adet lider özellikli, kendini ifade edebilen, çevresinde fark edilen, proje fikri olan öğrencileri akademi, iş, siyaset, sanat ve spor dünyasının önde gelen insanlarıyla bir araya getiriyoruz" dedi.

Belediyelerin yürütme organları, çalışmaları, meclis yapısı ve Selçuklu Belediyesi hizmet binası hakkında kısa bilgiler veren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi, bağlanan köylerle birlikte geniş bir alanda hizmet yürütüyor. 585 bin kişi Selçuklu sınırları içerisinde yaşıyor. Her yıl yaklaşık ilave 20 bin kişi Selçuklu' da yaşamaya başlıyor. Bu da 5 yılda 100 bin yeni insan demektir. 2023'te 700-750 bin nüfuslu bir ilçe projeksüyonuyla çalışıyoruz. Konya merkez nüfusunun yaklaşık yarısı, il nüfusunun da dörtte biri Selçuklu' da yaşıyor. Selçuklu Belediyesi olarak birçok alanda hizmet üretiyoruz" dedi.

"ANNE BABA DUASI ÇOK ÖNEMLİ"

"Yaptığınız çalışmaları fark edilmek için değil başarılı olmak için yapın" diyen Başkan Altay, "Siz başarılı olursanız mutlaka birileri sizi fark eder. Amacınız yaptığınız iş ne olursa olsun onu en iyi şekilde yapmak olsun. Çalışmadan başarılı olmak mümkün değil. Çalışmadan, alın terlemeden bir netice almak, bir yerlere gelmek mümkün değil. Diğer önemli bir konu ise anne-baba duası almak. Bu yıllarda çok farkına varamasanız da evlat sahibi olduğunuz zaman bu söylediklerimi çok iyi anlayacaksınız. Bu yıllarda belki bazı noktalarda sizlere kısıtlamalar getiriyor, önünüze birçok engel koyuyorlar. Yapmak istediğiniz birçok şeyi maddi ve manevi nedenlerden dolayı engelliyorlar. Buna da canınız sıkılıyor, kızıyorsunuz. Ama inanın onların tek yapmak istedikleri şey kendi dünyalarında sizin başarılı olmanız ve yanlış yönlere gitmemeniz için sınırlar koymak. Onlar kendi canlarından daha çok sizleri seviyorlar. Onun için bu konuya da riayet edin. Onların sizden tek istediği şey biraz gülümseme ve birkaç güzel söz. Bunu da onlardan esirgemeyin lütfen" dedi.

GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Ülkemizin, geleceğin lider ülkesi olması için kendinizi iyi yetiştirmeniz, bilgili ve donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlamanız şart diyen Başkan Altay, "Dünya coğrafyasında birçok bölge de maalesef mazlum insanlar, kadın, çocuk birçok insan zulüm altında. Bize biçilen misyon, bizim görevimiz tüm dünyada sesi çıkmayan, ezilen insanlara umut olmak. Onların sorunlarını paylaşmak. Çünkü biz ecdadımızdan itibaren böyle bir sorumluluğa sahip olmuşuz ve insanların bizden böyle bir beklentisi var. Onun için güçlü olmak zorundayız, çok çalışmak zorundayız. İyi yetişmiş olmak zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda öğrenciler günün anısına Başkan Altay'a, Afrika Tableti olarak bilinen ve üzerinde öğüt yazan el işi tablo hediye etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Uğur İbrahim Altay Selçuklu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title