Haberler

Başkan Alim Işık: "9 ayda 30 projeyi hayata geçirdik"

Güncelleme:

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise, 9 ayda 30 projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Başkan Işık, göreve geldiği andan itibaren Kütahya için çalışmaya başladıklarını ve seçim döneminde söz verdiği 130 projeden yaklaşık 30'unu 9 ay gibi bir süre içinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Işık, "Kütahya'da büyük sorun olarak görülen üç konu vardı. 1453 konutları bunlardan birisiydi. Şimdi kentsel dönüşüm kapsamında Vefa ve diğer mahallelerimizin sakinleri ile yaptığımız toplantılarla vatandaşlarımız yapılan kura çekilişleri ile 1453 konutlarında ev sahibi oldular, bundan sonra da bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Diğer bir konu belediyemizin yaklaşık 630 milyon liralık borcuydu. Biz bu borcu da aylık yaklaşık 20 milyon lira olmak üzere ödemeye başladık. Bu konudaki sıkıntıyı da çözüyoruz. Bir diğer konu ise Belediye Kütahyaspor'umuz konusuydu. Biz Temmuz ayında kulübü devraldığımız bir formamız veya bir topumuz dahi yoktu. Şimdi kulübümüz kendi kategorisinde namağlup 4 takımdan birisi durumunda. Bu sene inşallah şampiyon olacağız. ve Belediye Kütahyaspor'umuzu 5 yılın sonunda 1'inci lige çıkaracağız" diye konuştu.

"Şehrimizin merkez nüfusu artık 250 bin üzerine çıkacak"

Öğrencilerin ikametini Kütahya'ya taşımaları hususunda başlattıkları çalışmaları da anlatan Başkan Işık, "Yaptığımız diğer bir çalışmamız ise kentimizin nüfusunu gençleştirmek adına ikamet kart projemiz. Bu proje ile üniversite öğrencilerimizin ikametlerini Kütahya'ya aldırarak buna katkı sunmalarını sağlıyoruz. Şehrimizin merkez nüfusu artık 250 bin üzerine çıkacak. ve 100 bin ile 250 bin nüfuslu belediyeler kategorisinden çıkıp 250 bin ile 500 bin nüfuslu belediyeler statüsüne kavuşacak. Bunun siyasi ve ekonomik getirileri var. Devletten aldığımız paylarımızda buna göre düzenlenecek. Belediye meclis sayımız şu anda 32 o zaman 37'ye çıkacak belki il nüfusumuzun tamamı artışa uğradığı için önümüzdeki ilk genel seçimlerde milletvekilinin 6 olmasına katkı sunacak. Bizim için en önemli olanı da genç nüfus burada sayıldığı için 2019 yılı sonu TÜİK değerlendirmelerinde artık Kütahya bölgenin en yaşlı illerinden çıkıp yaşı normalleşecek gençleşecek. O zaman yatırımcı gelecek, o zaman yatırımcılar için cazip iller arasına girecek. Bunun için bu projeyi çok önemsiyoruz. Esnafımız camına işyerimizde Kütahya Belediyesi İkamet Kart indirimi uygulanmaktadır. Tabelasını astığında sizlerin kabul ettiği ve daha önce de zikrettiğiniz yüzde 10 indirimli fiyat ödemesini yapacak ve çıkacak hiç kimseyi zorlamıyoruz. Biz sizlere oda başkanları olarak örneklerini vereceğiz. Öğrencimiz bunu gördüğünde içeriye girdiğinde çıkarken yüzde 10 indirimli hesabını ödeyecek ve çıkacak" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alim Işık Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title