Haberler

Başkan Akyürek: "Konya'nın Standardını Hep Birlikte Yükselteceğiz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasasıyla Konya’nın sadece Selçuklu, Meram ve Karatay’la değil tüm ilçeleriyle marka şehir haline geleceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasasıyla Konya'nın sadece Selçuklu, Meram ve Karatay'la değil tüm ilçeleriyle marka şehir haline geleceğini söyledi.

AK Parti'nin Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmaları Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru ile birlikte Meram'a bağlı belde ve mahallelerde sürdü.

"KONYA, TÜM İLÇELERİYLE MARKA ŞEHİR OLACAK"

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya'nın tüm ilçe ve beldelerine yönelik bazı hizmetleri yapmaya başladıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, il merkezindeki örnek uygulamaların tüm belde ve köylerde de hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Akyürek, "Merkeze yakın beldeler Konya'nın ticaret merkezleri haline gelmesi gerekir. Nisan'dan itibaren tarım ve hayvancılıkla ilgili bir ihtisas daire başkanlığı kuracağız. Ona önemli bütçe ayırarak fidan, bitki, meyve ve sebzeyle ilgili özel destekler ya da bölgelerine göre üretim çeşitliliğini artırmak için destekler oluşturacağız. Hayvancılıkla ilgili özel bir proje yürüteceğiz. Bazı ilçelerimizde saanen keçilerinin üretimine, bazı ilçelerimizde özel koyun cinsi üretimine destek vereceğiz" dedi. Konya'nın planlamasını, yatırımlarını, 2023 vizyonunu, bir bütün olarak şehircilik vizyonunun geliştirilmesini, tüm belde ve köyleriyle bir büyükşehir standardına kavuşturulmasını hep birlikte başaracaklarını belirten Başkan Akyürek, "Nasıl Konya merkezde hizmet çıtası yükseldiyse bütün beldelerimizde aynı çalışmaları yürüteceğiz. Konya belediyecilik birikimi ve vizyonu bu sonucu almaya yetecektir. Artık Konya sadece Selçuklu, Meram ve Karatay'la değil tüm ilçeleriyle marka şehir haline gelecek" diye konuştu.

Meram'da yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye başkanlığının bir hizmet yarışı olduğunu vurgulayarak, başkan adayı Fatma Toru'ya başarılar diledi. Kalaycı, halkın desteğinin sadece Meram ve Konya için değil, ülkenin geleceği açısından da önem taşıdığını kaydetti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Yeni Büyükşehir Yasası ile belediyelerin daha da güçleneceğini belirterek, merkezdeki mahallelerde ne varsa belde ve köylerde de olacağını söyledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası'nın hizmetlerin beldelere ve köylere daha hızlı ve nitelikli gitmesi için çıkarıldığını belirterek, tüm ilçe, belde ve köyler için hayırlı olmasını diledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, Meram'da kesintisiz hizmet anlayışının devam ettiğini vurgulayarak, hizmet anlayışı ile hareket etmenin bereketi de beraberinde getirdiğini belirtti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Selçuklu Meram Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title