Haberler

Bursa Belediye Başkanı, Projelerini Erdoğan'a Sunacak

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 21 Ocak'ta Bursa'yı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, şehrin ulaşım ve yapılaşma meselesini çözecek çok önemli projelerin olduğu dosyayı sunacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 21 Ocak'ta Bursa'yı ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şehrin ulaşım ve yapılaşma meselesini çözmek için Ankara'dan destek beklenen çok önemli projelerin olduğu dosyayı sunacak. 6,5 kilometre olarak planlanan Yıldırım metro hattı 13 kilometreye çıkartılıyor. Bu etap Altıparmak-Çekirge-Dikkaldırım ve Mihraplı Parkı ile Acemler'de diğer hatla buluşacak. Yeni hat 3 milyar liraya mal olacak ve Ulaştırma Bakanlığı'nın desteği istenecek. Şehrin batısında yeni uydu şehirler oluşturmayı arzu eden Başkan Alinur Aktaş, "Bu konuda yasanın revize edilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızdan destek isteyeceğim" dedi.

YAPTIĞI İNDİRİMLERLE VATANDAŞIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

Göreve başlayalı 2,5 ay gibi kısa bir süre olan Alinur Aktaş, önemli tasarruf tedbirlerinin yanı sıra, ulaşım ve suda yaptığı büyük indirimlerle vatandaşın gönlünde taht kurdu. Trafik meselesini çözmek için gece gündüz mesai harcayan Aktaş, şimdi de yeni ulaşım ve yapılaşma projeleri için Ankara'nın desteğini almak için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok önemli bir dosya hazırlıyor. İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş'e özel açıklamalar yapan Başkan Aktaş, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya gelmesinin kendilerini için büyük bir onur olduğunu, Bursalıların cumhurbaşkanını çok özlediğini dile getirdi.

"PAZAR GÜNÜ BAZI NOKTALARDA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK"

21 Ocak 2018 Pazar Günü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakiyle gerçekleştirilecek il kadın kolları kongresine yağmur da kar da olsa herkesin katılacağını belirten Aktaş, buna dair düzenlemeler yaptıklarını ve o gün belirli saatler aralığında ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Bursa'daki çalışmalar hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu gelişlerinde Bursa özelinde bazı bilgilendirmelerimiz olacak. Cumhurbaşkanımız belediyecilikten geldiği için belediye çalışmalarını çok iyi biliyor. İstanbul dünya şehri olduysa bunda payı çok büyüktür. İlk olarak Bursa'daki 2,5 aylık tespitimizin yanı sıra ulaşımla alakalı birkaç isteğimiz olacak. Bunlar başbakanımıza da, başbakan yardımcımız tarafından dile getirilmiş konulardır. Burada lokal konu daha var. Özellikle deniz taşımacılığını arttırmak adına hamleler önemli. Beraberinde de şehir ekonomisiyle ilgili birkaç konuyu dile getireceğiz. Bundan sonraki sürecimizle alakalı kendilerinin de fikrine müracaat edeceğiz" dedi.

"YENİ YILDIRIM METRO HATTI ÇEKİRGE VE DİKKALDIRIM'DAN ACEMLER'E UZANACAK"

"Yıldırım metrosu" diye tabir edilen ve şehrin güney hattında bulunan metroyu Ulaştırma Bakanlığı marifetiyle 12-13 kilometrelik bir hatta yapılması hususunda bir talepte bulunacaklarını belirten Aktaş, "Güney çevre yolundan daha önemlisi bizim mevcut metro hattının güneyinde oluşturacağımız metro hattıdır. 12-13 kilometrelik hattın tamamen yer altında olması çok önemlidir. Çarşı merkezini ve hanlar bölgesini toparlayacak bir çalışma olacak. 6,5 kilometrelik Yıldırım metro hattına ilave olarak Acemler'e kadar 6 kilometrelik bir metro hattından bahsediyoruz. Çünkü şehrin yoğun noktası tam olarak burada bulunuyor. Bu hemen bitecek bir konu değil, toplam maliyeti anlamında da 3 milyarlık bir projedir" diye konuştu.

"YENİ UYDU ŞEHİRLER OLUŞTURMALIYIZ"

Yapılaşma konusunda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek isteyeceklerini kaydeden Aktaş, "Öyle projeler var ki bazen belediye gücüyle halletmek mümkün değil. İllaki bunu maddi destek olarak algılamamak gerekiyor. Birkaç uydu şehrin oluşturulmasını arzu ediyoruz. Bununla alakalı yasanın revize edilmesi gerekiyor. Şehrin batı noktasıyla alakalı istekte bulunacağız. Uydu şehirler ve batıya doğru büyümekle alakalı planlanması düşünülen yerlerin verimli tarım arazileri olmaması gerekiyor. Beraberinde ise yapılanmaya müsait alanlar olması çok önemlidir. Tabii buralarda hazine arazileri çok olabilir. Şahıs veya belediye arazisi de olabilir. Ama ben bir vizyondan bahsediyorum. 5 katlı binaları yıkıp 15 katlı binalar yaparak biz sağlıklı bir dönüşüm sağlayamayız. Şehri bu manada biraz daha seyretmemiz gerekiyor. Belki bu zamana kadar yapılanlara bir şey yapamayız. Ancak bundan bu düzeni getirmemiz gerekiyor. Dolayısı ile geniş perspektifte ele almamız gerekiyor. Onun içinde yeni alanların oluşması şart. Bu alanlar Karacabey yönünden doğu istikametinde diye de kısıtlamıyoruz. Yeni alanlar her yerde oluşabilir. TEKNOSAB'da kasım ayından itibaren fabrikalar meydana çıkmaya başlayacak. Neden yan tarafında da bir şehir yükselmesin?" şeklinde konuştu.

ŞEHİR 4 KOLDAN YER ALTINDAN METRO HATTIYLA ÖRÜLECEK

Başkan Alinur Aktaş, ulaşım konusunda uzmanlara master plan hazırlatıyor. Ulaşım meselesini çözmek için toplu ulaşım ve metro hatlarının yaygınlaştırılması, nüfusun yoğun olduğu bölgelere de bunun yer altından ulaştırılması hedefleniyor. İlk etapta 6,5 kilometre olarak planlanan ve Gökdere'den İncirli, Tayyareci Mehmet Ali, Mesken ve Şevket Yılmaz Hastanesi'ni geçerek Mimar Sinan'a bağlanacak Yıldırım metro hattı uzatılıyor. 13 kilometreye çıkarılacak Yıldırım Acemler arasındaki yeni hat; Demirtaşpaşa İstasyonu ile Altıparmak, Çekirge, Dikkaldırım, Mihraplı ve Bursa Büyükşehir Stadı'nı geçerek Acemler'e ulaşacak. Acemler'e ise aktarma istasyonu kurulacak. Ayrıca Emek'te sona eren hat 5,5 kilometrelik uzatmayla Balat'ı geçerek yeni Şehir Hastanesi'ne ulaşacak.

Diğer yandan ise şehrin doğusundan başlayarak yay çizen yeni bir hat oluşturulacak. Mimar Sinan'dan başlayan yeni metro hattı Arabayatağı'nı geçerek Millet Mahallesi, Murat Hüdavendigar Bulvarı, Çelebi Mehmet Bulvarı'nı geçerek Acemler'de buluşacak. İşte şehrin toplu ulaşım meselesini çözecek bu projeler için Ankara devreye girecek, bunların büyük bir kısmı Ulaştırma Bakanlığı eliyle yapılacak.

Başkan Alinur Aktaş yeni uydu kentler konusunda da planlama ve mevzuat için Ankara'nın desteğini isteyecek. Bazı kamu ve maliye arazilerinin yanı sıra ulaşım bağlantıları, alt yapı hizmetleri ve yeni şehirlerin oluşturulması için destek gelmesi halinde adımlar atılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Alinur Aktaş Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title