Haberler

Başkan Akpınar: "Karşıyaka Kültür Başkenti Olacak"

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi sezonun 4. Konserine çıkan Borusan Quartet, Beethoven dörtlüklerinin son konserini gerçekleştirdi.

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi sezonun 4. Konserine çıkan Borusan Quartet, Beethoven dörtlüklerinin son konserini gerçekleştirdi. Konseri, eşi Zehra Akpınar ile birlikte izleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sanatçılara teşekkür edip etkinliklerin artacağı müjdesini verdi. Sanat etkinliklerini sokaklara taşıyacaklarını belirten Akpınar " Karşıyaka kültür-sanatın merkezi olacak. Ülkemizin en büyük opera binası Karşıyaka'ya yapılacak. Yeni salonlarda daha çok sanatseveri ağırlayabileceğiz. Ancak etkinliklerimizin bir kısmını da sokaklara, meydanlara taşımaya kararlıyız. Daha çok Karşıyakalı bu etkinliklerden yararlanabilecek" dedi.

Borusan Quartet grubu üyelerine teşekkür belgesi veren Başkan Akpınar, Karşıyakalı müzikseverlere verdikleri güzel konserler için teşekkür etti. "Karşıyaka'da Beethoven Sezonu" kapsamında ünlü bestecinin dörtlüklerini yorumlayan sanatçılar ayakta alkışlandı. Sezon boyunca aynı kapsamda dördüncü konserini veren 1. Kemanda Esen Kıvrak, 2. Kemanda Olgun Kızılay, viyolada Efdal Altun ve viyolonselde Çağ Erçağ'dan oluşan Borusan Quartet, Karşıyaka'da kendilerine gösteriler ilgiye teşekkür ederek " Bu mekanların çoğalmasını arzu ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Gürer Aykal öncülüğünde 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, Karşıyaka Opera'daki son konserlerinde dünyaca ünlü besteci olan Beethoven'in Quartet No 6 Op. 18/6 ve Quartet No 10 Op. 74 ile Quartet 13 Op. 130 yorumladı. Konser sonrası sanatçıları ayakta alkışlayan sanatseverler, unutulmaz bir gece yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Beethoven Karşıyaka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title