Haberler

Başkan Akman'dan 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

Güncelleme:

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Akman, engelli vatandaşların üretici olarak topluma kazandırılmasının yerel yöneticiler olarak en önemli sorumluluklarından biri olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinden bu yana Tuşba'da yaşayan engellilerin sosyal yaşama katılımlarının önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getiren Başkan Akman, "Engelli kardeşlerimizin hayata pozitif bakmaları ve sosyal hayatın içinde olmaları için bugüne kadar çok sayıda kurs açtık. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde, toplumumuzun bir parçası olan engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara mutlaka yer verdik. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bundan sonrada engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara özen göstereceğiz" dedi.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu ifade eden Başkan Akman, "Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bir insanın engelli olmasının; onun diğer insanlar gibi yaşaması, başarılı olmasına engel değildir" ifadelerini kullandı.

Engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılmasının sosyal devletin asli görevi olduğunu vurgulayan Başkan Akman, AK Parti iktidarları döneminde çok büyük reformlar yapıldığını dile getirerek, "İhmal edilen ve görmezden gelinen engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdaki ihtiyaçlarını önemseyen AK Parti hükümetleri, toplumda yer alma hakkını önemseyerek kanuni yasal düzenlemeler yaparak ihmal edilmişliğin önüne geçti. Sosyal devlet ilkesini baz alan AK Parti, engellilerimizin çağdaş ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmasını sağladı. Engellilerimizin iş hayatında daha etkin yer almalarını sağladı ve özel sektörlerde engelli istihdamını teşvik edici hatta zorlayıcı kanunlar çıkardı. Bu düşüncelerle '3 Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Tuşba Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title