Haberler

Başkan Akgül, 81 Yaşındaki Kore Gazisini Evinde Ziyaret Etti

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 20 gün önce beyin kanaması geçirerek GATA'da ameliyat olan 81 yaşındaki Kemal Öcal'ı taburcu olduğu gün evinde ziyaret etti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 20 gün önce beyin kanaması geçirerek GATA'da ameliyat olan 81 yaşındaki Kemal Öcal'ı taburcu olduğu gün evinde ziyaret etti.

Kore gazisi Kemal Öcal'ı Bahçelerüstü Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden Başkan Akgül, Mamaklı gazinin tedavisi için belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerine talimat verdi.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Akgül, vatanımız uğruna mücadele veren şehit ve gazilere vefa borcunun ödenmesi gerektiğini söyledi. Akgül, "Vatanımızı korumak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz bizlerin onur kaynağıdır. Şehitlerimize, gazilerimize saygı, minnet ve şükran duymak hepimizin toplumsal görevidir. Kemal Amcamız yaklaşık 20 gün önce beyin kanaması geçirerek, GATA'da ameliyat olmuş. Ancak geçirdiği

rahatsızlık sonrası yürüme fonksiyonunu kaybetmiş. Kore savaşından kalma madalyası ve takdir belgesini görünce gururlandık. Kendisinin taburcu olduğu haberini alır almaz, ziyaret etmek istedik. Belediye olarak sağlık hizmetleri projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Evde Sağlık Hizmeti ekibimiz değerli gazimizin tetkik, tedavi ve sağlık yönünden sürekli takibini yapacak. Bizler şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır "dedi.

Gazinin oğlu Doğan Öcal da Başkan Akgül'ün ziyaretinden ve hatırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımız, babamın haberini alır almaz ziyaretimize geldi. Kendisini görünce çok heyecanlandık. Sıkıntılarımızı dinledi ve babamla yakından ilgilendi. Kendisine teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin"dedi.

Ziyarette Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu ve Zabıta Müdürü Refah Aslan da hazır bulurdu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mesut Akgül Mamak Kore Yerel Haberler

title