Haberler

Başkan Acar, "Yaşlı Parlamentosu" Toplantısına Katıldı

Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Antalya’da gerçekleştirilen “Yaşlı Parlamentosu” toplantısına katıldı.

Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Antalya'da gerçekleştirilen "Yaşlı Parlamentosu" toplantısına katıldı.

Ulusal Yaşlılık Konseyi, Dinar Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü ve Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi ile birlikte Türkiye'de ilk Yaşlı Parlamentosu kuruldu. Bu parlamento ile Türkiye'nin gelecekteki yaşlanma ve yaşlılığının planlanması hedefleniyor. Parlamentonun ilk toplantısına Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi Denetleme Kurulu Başkanı Alpaslan Belin, çok sayıda akademisyen ve vatandaşlar katıldı.

Parlamentonun açılış toplantısında konuşan, Acar ise 'Yaşlılar Parlamentomusu'nun asıl amacının hızla yaşlanan ülke nüfusunun hükümet tarafından alınan ya da alınacak olan kararlara yön vermek, yaşlıların ihtiyaç ve gereksinimlerini daha sağlıklı karar verebilmeleri için belirleyici rol oynaması olduğunu aktardı. Acar, "Yaşlılara danışmak kültürümüzde var olan bir şeydir ve en önemlisi kendileri için bir karar alınacağında yaşlılarımıza danışmak en doğal unsurdur, onların engin tecrübe ve bilgilerinden de bu meclisimizle faydalanmış olacağız. Yaşlılar Parlamentosunun bu ilk toplantısına katkılarınızdan dolayı siz değerli bilim insanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşlı parlamentosu hükümetin politikalarına yön verebileceği gibi yerelde Belediyelerin yapmış olduğu çalışmalara da şekil verecektir. Hatta merkezi yönetimden önce yerel yönetimler bu parlamento ile daha hızlı çalışabilecek ve yaşlılık çalışmalarını planlayabilecektir" dedi.

"Yaşlılar Parlamentosu ile alınan kararların yerel yönetimlerce de uygulanmalı"

Başkan Acar, yaşlı vatandaşların hayatlarının daha iyi sürdürebilmeleri için parlamentonun faaliyet göstereceğini aktararak şunları söyledi:

"Şahsım olarak hep vurguladığım bir şey var, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Yerel yönetimlerin yapmış olduğu yaşlı, engelli ve kadın çalışmaları gibi programları takip etmesi gerekmektedir ve ilgili bir fon ayırması gerekmektedir. Her yerel yönetim kendi misyon ve vizyonuna göre yaşlılar üzerinde projeleri hayata geçiriyor tamamen inisiyatif ile yürüyen bu sistem çökme boyutuna gelmiştir çünkü hiç birinde bu alanda uzman olan meslek elemanı yani gerontolog yok, biz ve bizden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerontolog barındırmaya başladı. Yaşlılar Parlamentosu ile alınan kararların yerel yönetimlerce de uygulanması o toplumun tamamına hizmet götüreceği de kesin bir durumdur. Bu yüzden oluşumumuz ülkemizin geleceğine yön verme de önemli bir yer teşkil etmektedir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Dinar Belediyesi Saffet Acar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title