Haberler

Başka Safranbolu Yok

Karabük, (Dha) Karabük Valisi Can Direkçi, Osmanlı Mimarisinin En Güzel Örneklerinin Sergilendiği Safranbolu İlçesi'nin Korunmasının Her Bireyin Görevi Olduğunu Belirterek, ''başka Bir Safranbolu Yok'' Dedi.

KARABÜK, (DHA) KARABÜK Valisi Can Direkçi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği Safranbolu İlçesi`nin korunmasının her bireyin görevi olduğunu belirterek, ``Başka bir Safranbolu yok`` dedi.

Geçtiğimiz ay Karabük`e atanan Vali Can Direkçi, çok zengin bir tarihe ve kültürel değerlere sahip olan Safranbolu`nun korumacılık çalışmalarında Türkiye`de öncü rol oynadığını belirtti. Direkçi, ``Pek çok tarihi kent korumacılığında burayı örnek aldı. Türkiye`deki 50 bine yakın koruma altındaki tarihi eserden 1123 tanesi, yani diğer ifadeyle Türkiye`deki taşınmaz kültür varlıklarının yüzde 3`ü Safranbolu`dadır`` diye konuştu.

Safranbolu`nun korumacılık başarısı nedeniyle 1994 yılında UNESCO tarafından `Dünya Mirası` listesine alındığını açıklayan Vali Direkçi, şöyle konuştu:

``Safranbolu`nun aslına uygun korunması, koruma bilincinin sürekli canlı tutulması küçüğüyle ve büyüğüyle herkesin birinci derecede görevi olmalıdır. Bu kent için söylenebilecek en güzel söz, `Başka bir Safranbolu yok` sloganıdır. Ancak, bunun özüne uygun yaşatılabilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılabilmesi Karabük`te yaşayan her bireyin görevi olmalıdır. Bu görevin eksiksiz yerine getirilmesinde bireyler, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri işbirliği içerisinde hareket etmeli. Bu kentin daha da fazla tanınması, dolayısıyla daha fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.``

AFA(MÇ/MK)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title