Haberler

Bask'tan Toplu Görüşme Tepkisi: Elde Var Sıfır

-Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, 15 gün süren ve uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmelerin bilançosunu, "sıfıra sıfır, elde var sıfır" diye değerlendirdi.

-Kamu işçileri ile yapılan toplu iş sözleşmesinin mürekkebi dahi kurumadan, yüzde 2+2 gibi "utanç verici" bir artışa memur adına rıza gösterdiği için sendikacıları eleştiren Akay, "Memuru masa başında satan bu sendikacıları, er ya da geç memurların ahı tutacaktır" dedi.

ANKARA (ANKA) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, 15 gün süren ve uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmelerin bilançosunu, "sıfıra sıfır, elde var sıfır" diye değerlendirdi.

Kamu işçileri ile yapılan toplu iş sözleşmesinin mürekkebi dahi kurumadan, yüzde 2+2 gibi "utanç verici" bir artışa memur adına rıza gösterdiği için sendikacıları eleştiren Akay, "Memuru masa başında satan bu sendikacıları, er ya da geç memurların ahı tutacaktır" dedi.

Akay, yazılı açıklamasında, toplu görüşme müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının temelinde masaya oturan sendikaların taleplerini ortaklaştıramamaları ve Sendika Kanunu'nun 28'inci maddesinde belirtilen kapsama uymamalarının" yattığını ifade etti. Akay, "Toplu görüşme öncesinde yapılan uyarılar dikkate alınmadığı için, memurların hayali ve umudu altıncı kez yıkılmıştır. Böyle giderse de yıkılmaya devam edecektir" dedi.

KESK'in masayı boykot etmekle isabetli bir karar verdiğini, diğer iki konfederasyonun masada kalmakla bir kez daha hata yaptıklarını savunan Akay, şunları ifade etti:

-BU ŞARTLARDA MASAYA OTURMAK AHMAKLIKTIR-

"Seçim öncesi işçilere yapılan iyileştirmeyi, memurlara yapmaktan imtina eden, kamu işçilerinin kazanılmış haklarını güvence altına alıp, memurların kazanılmış hakkını güvence altına almakta mütereddit davranan, bir hükümetle masaya oturmanın adı, kelimenin en hafif deyimi ile ahmaklıktır. İlk düğmeyi doğru ilikleme yeteneğinden yoksun çocuklar gibi 2002 yılından bu yana toplu görüşme masasına hatalı stratejilerle gidip, bu yanlışı ısrarla sürdürmeye devam etmektedirler. Bu anlayışla doğru hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Bu nedenlerle, toplu görüşme müzakerelerindeki hüsranın baş sorumlusu masaya oturmakta ısrar eden sendikalardır. Toplu görüşme planı, programı ve stratejisi olmayan, ufuksuz ve vizyonsuz sendikalarla memurun kötü talihini yenmek ve küresel sermayenin emek üzerindeki istilacı anlayışına son vermek mümkün değildir."

-"5 LİRALIK SENDİKA AİDATI İÇİN MEMURU SATIYORLAR"-

5 YTL'lik sendika aidatının 10 YTL'ye çıkartılması uğruna Hükümetin tüm dayatmalarına boyun eğen bir sendikacılık düşünülemeyeceğini söyleyen Akay, "5 liralık sendika ödeneğine karşılık 2005 yılında 2.5+2.5 oranındaki utanç verici maaş artışına imza koyan yetkili sendikalar, 10 liralık sendika ödeneği karşılığında yüzde 2+2 oranındaki maaş artışına gözü kapalı imza atacaklarını ifade etmektedirler. Bunun adı, kasalarına girecek 5 YTL için memuru satmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Uzlaşmaya gidilmesini sendikaların "naz yapması" olarak yorumlayan Akay, "Birkaç gün sonra yani Uzlaştırma Kurulu süreci bitmeden bohçasını alıp komşunun oğluna kaçan evde kalmış kız gibi sözde sendikalar da Hükümetin önerisini aynen kabul edecektir. Bu artışı verende, bu artışa rıza gösteren de utanmalıdır" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title