Haberler

Bask Memur Zammını Bordro Yakarak Protesto Etti

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası (BASK) memur maaşlarına yapılan yüzde 2'lik zammı maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, Sakarya Caddesi'nde gerçekleştirilen "Bordro yakma" eylemi öncesinde yaptığı açıklamada, Temmuz ayında maaşlara yapılan yüzde 2'lik zam oranının ve 2008 yılının ilk yarısı ayı için öngörülen 1,96 oranındaki enflasyon farkının utanç verici olduğu belirtti. Akay şöyle konuştu:

"Öngörülen yüzde 2'lik artış hükümetin utanç vesikasıdır. Sayın Başbakan ve Hükümet üyeleri bir memurun, emeklinin, dul ve yetimlerinin yüzde 2'lik artışla hangi ihtiyacını karşılayabileceğini dürüstçe açıklamalıdır. Yüzde 1,96'lık enflasyon farkı ile birlikte temmuz ayında yapılan yüzde 2'lik utanç zammı ile en düşük memur maaşı 807 YTL'ye yükselmektedir. Dört kişilik bir ailenin gıda harcamaları için 710 YTL gerekmektedir. Geriye kalan 97 YTL ile bir memur ailesi nasıl geçim yapacaktır. Dört kişilik bir memur ailesi konut kirasını, yakacak, giyecek, eğitim, sağlık, ulaştırmasını hangi para ile karşılayacağını Sayın Başbakan ve hükümetin anlatmasını bekliyoruz."

-"BAŞBAKAN SÖZÜNDE DURSUN"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memurları, emeklileri dul ve yetimleri iktidara geldiği günden bu yana aldattığını iddia eden Akay, "Başbakan iktidara geldiği günlerde memur, emekli, dul ve yetimlerden 3 yıllık süre talep etmişti. Başbakan "Tarihimizin en büyük ekonomik krizini devralmış bulunuyoruz. Bizden 3 yıl bir şey beklemeyin. Yapacağımız reformlarla 3 yıl sonra cepleriniz para görecek, mutfağınız bollaşacak' diyerek 70 Milyon yurttaşımıza verdiği sözü tutmamıştır" dedi.

Açıklamanın ardından, BASK üyeleri "Yüzde ikilik sadaka istemiyoruz", "Hükümet zammını al başına çal" şeklinde sloganlar atarak, maaş bordrolarını yaktılar. (ANKA)

(SY/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title