Haberler

Basında Sansürün Kaldırılışının 99. Yıldönümü

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Basında Sansürün Kaldırılışının 99. Yıldönümü ve Basın Bayramı Münasebetiyle Bir Mesaj Yayınlayarak Tüm Basın Mensuplarının Bayramını Kutladı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, basında sansürün kaldırılışının 99. yıldönümü ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak tüm basın mensuplarının bayramını kutladı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz mesajında kamuoyunun bilgilendirilmesi, bilgi toplumunun oluşması ve demokrasinin gelişmesinde basının en önemli aktörlerden biri olduğuna dikkat çekerek, "Bireyin ve toplumun haber alma hakkını kullanmasında basın çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Basın, toplumu yaşanan gelişmelerden haberdar eden, toplumun duygu ve düşüncelerinin yansıtan en önemli araçtır. Demokrasinin kesintisiz ve etkin bir şekilde işlemesi için basının görevini her

türlü sansürden uzak, özgür çalışma ortamı içinde meslek etiği kuralları çerçevesinde yerine getirmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, yerel basın kuruluşlarımız ve onların değerli temsilcileri şehrimizde görevlerini, özgür, tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirerek, çok önemli başarıları hayata geçirmektedirler. Bu anlamlı günde, içinde bulundukları bir çok zorluğa rağmen görevlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını en

içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

(EK-FA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title