Haberler

Basın Konseyi, Vali Güler ile Emniyet Müdürü Cerrah'ı 'Basın Düşmanı' İlan Etmeye Hazırlanıyor

Basın Konseyi, Gazetecilere, Görev Sırasında Yapılan Saldırılara Dikkat Çekerek, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Basının Maruz Kaldığı Saldırılar Karşısında Hiçbir Beyanda Bulunmadıklarını Bildirdi.

Basın Konseyi, gazetecilere, görev sırasında yapılan saldırılara dikkat çekerek, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın basının maruz kaldığı saldırılar karşısında hiçbir beyanda bulunmadıklarını bildirdi. Konsey, gazetecilere yönelik saldırılara duyarsızlığın birkaç gün daha devam etmesi durumunda Vali ve Emniyet Müdürü'nün "basın düşmanı' olarak ilan edileceğini bildirdi.

Basın Konseyi Genel Sekreteri Emre Aygen yaptığı açıklamada, gazetecilerin son dönemde İstanbul'da saldırıya uğradığına dikkat çekerek, gazetecilere yönelik saldırılara, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün kayıtsız kaldığını savundu. Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ali Deniz Uslu'nun 1 Mayıs'ta, polisin copla vurması nedeniyle kolunun kırıldığı anımsatan Aygen şunları söyledi:

"Uslu'nun kolunun kırılmasına da, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri İlker Akgüngör'ün bir tarikat liderinin Beykoz'daki villasının resmini çektiği için o lidere bağlı yobazlar tarafından dövülmesine de İstanbul'un ne Mülki Amiri ne de Emniyet Müdürü ilgi göstermiştir. Anladığımıza göre, gerek Vali Muammer Güler, gerekse Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, meslektaşlarımızın sırf gazeteci oldukları ve görevlerini yapmaya çalıştıkları için maruz kaldıkları bu saldırıyı olağan saymakta veya sadece onaylamakla kalmayıp yerinde bulmaktadırlar."

Aygen, Vali ve Emniyet Müdürü'nün, saldırıya uğrayan gazetecilere destek olmak için bir beyanda bulunmaları gerektiğini söyledi. Aygen, "Gazetecilerin uğradığı saldırılara Sayın Vali ve Sayın Emniyet Müdürü'nün gerçekten bakıp bakmadıklarını anlamak için birkaç gün daha bekleyeceğimizi, eğer bugünkü tutumlarını sürdürürlerse kendilerini bir aşamada "basın düşmanı' ilan etmek zorunda kalabileceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" dedi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title