Haberler

Basın Konseyi'nden Sabah Gazetesi Ve Muhabirine Uyarı

Basın Konseyi, merhum General Sıtkı Ulay hakkındaki bir haber nedeniyle Sabah gazetesi ve muhabiri Emrullah Erdinç'in uyarılmasına karar verdi.

Basın Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, merhum Sıtkı Ulay'ın kızları Asuman Kırmacı ve Günay Sakallı'nın, Sabah gazetesinin 26 Mart 2006 tarihli nüshasında yayınlanan ''Boğaz'daki Yalılar da Kasımpaşa da Bana Ait'' başlıklı haberde, ''Kasımpaşa Askeri Tersanesi mülkünün, aslında bugünkü sahibi olan Çorlulu Ali Paşa Vakfına ait olmadığı, 1960 Askeri İhtilali yöneticilerinden General Sıtkı Ulay'ın bu vakfı kurarak tersane mülkünü ele geçirdiği, tersanenin asıl mülk sahibinin Ruznameci İbrahim Efendi olduğu, bu yayınla ilgili haber kaynağı Selahattin Çalışır'ın Ruznameci İbrahim Efendi'nin torunu olduğu, dedesine ait olan tersaneyi ve diğer mülkleri geri almak için hukuk mücadelesi verdiği, Çorlulu Ali Paşa Vakfı yöneticilerine ulaşılmaya çalışıldığı, ancak muhabire geri dönmedikleri'' yolunda ifadelere yer verildiği gerekçesiyle, başvuruda bulundukları kaydedildi.

Açıklamada, Basın Konseyi Yüksek Kurulunun (BKYK) konuyu değerlendirerek, şu kararı aldığı belirtildi:

''Sabah Gazetesi muhabiri Emrullah Erdinç'in haberde, 'merhum General Sıtkı Ulay hakkında sadece haber kaynağının verdiği bilgi ve belgelere dayanarak yayın yaptığı, merhum Ulay'ın yakınları veya onların avukatına ulaşarak suçlamalar konusundaki görüşlerini almadığı, haber kaynağının sözünü ettiği dava dosyasındaki karşı görüşleri yok saydığı, Sadrazam Çorlulu Ali Paşa Vakfının merhum General Ulay tarafından kurulduğu bilgisinin yanlış olduğu, söz konusu vakfın 300 yıldır faaliyette bulunduğu, böylece muhabir Erdinç'in yeterince soruşturma yapmadan haber yayınladığı' gerekçesiyle 'uyarılmasına' oy çokluğu ile, Sabah Gazetesinin ise Sadrazam Çorlulu Ali Paşa Vakfının gönderdiği tekzip metnine yer vermediği için 'uyarılmasına' oy birliği ile karar vermiştir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title