Haberler

Başı Açık Gelin İçin Ne Dedi?

Güncelleme:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başı Açık Gelin İle İlgili Soruyu Cevapladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başı açık gelin ile ilgili soruyu cevapladı. Arınç'ın cevabı, 'Biz onu bu haliyle kabul ettik, beğendik' oldu. Arınç, TV 8'deki bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Programda sorulan "Oğlunuz evlendi. Gelininizin başı örtülü değil. Bunu nasıl yorumladınız" şeklideki soru üzerine Arınç, şunları söyledi:

"Oğlum evleneli 4-5 ay oldu. Gelinimizden memnunuz, onu beğenerek, arzu ederek çocuğumuzun evlenmesine imkan hazırladık. Kendi iradesiyle şu anda başını açık tutuyor. Örtecek diye bir şey de söyleyemem, kendisiyle böyle bir konu görüşülmedi. Onun da bu konuda talebi olmadı. Biz onu bu haliyle kabullendik, arzu ettik, beğendik, istedik. Benim eşimin ve kızımın da başı örtülü. Onlar da kendi iradeleriyle böyle bir tercihte bulundu. Ben şahsen bundan çok memnunum ama bizim ailemizin, akrabalarımızın içerisinde onlarca başı açık kızımız var, gelinimiz var. Birbirimize hiç ters bakmadık, birbirimizi hiç incitmedik, onlar bize, biz onlara karşı incitici hiçbir söz de sarf etmedik. Dışarıda bir kısım kesimler bizi başörtüsünden başka bir şey kabul etmeyeceğimizi düşünüyor. O kadar yanlış ki, bu şartlanmışlık maalesef. Nasıl olur da Bülent Arınç'ın gelinin başı açık olur? İşte oluyor bak, görüyorsunuz."

DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title