Haberler

Başesgioğlu'ndan Kaos Uyarısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Verdiği Karara Katılsalar da Katılmasalar da İptal Kararını Yerine Getirmekle Sorumlu Olduklarını Belirtirken, Bir Kaos Yaşanmaması İçin Ortaya Çıkacak Durumla İlgili Vatandaşların Mağduriyetinin Yaşanmaması İçin Sosyal Güvenlik Kuruluşlarının Gece Gündüz Çalıştığını Söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın bazı maddelerinin iptali yönünde verdiği karara katılsalar da katılmasalar da iptal kararını yerine getirmekle sorumlu olduklarını vurguladı. Konuyla ilgili bir kaos yaşanmaması için ortaya çıkacak durumla ilgili vatandaşların mağduriyetinin yaşanmaması için sosyal güvenlik kuruluşlarının gece gündüz çalıştığını kaydeden Başesgioğlu, gerekli istişareleri yaptıktan sonra konuyu Bakanlar Kurulu'na götüreceğini, Bakanlar Kurulu'nun da bir hafta içinde karar vereceğini bildirdi.

SHÇEK, Özürlüler İdaresi, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2007 yılı bütçe görüşmelerinde hükümet adına söz alan Bakan Murat Başesgioğlu, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Türkiye'de sosyal güvenlik sisteminin dışında 10 milyon kişi bulunduğunu dile getirdi. Sosyal güvenlik kuruluşları arasında hizmet farkı bulunduğunu da anlatan Başesgioğlu, bunu sürdürmenin ve savunmanın mümkün olmadığını, eşit ve adil hizmet için vatandaşlar arasındaki ayrımcılığın kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Başesgioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın bazı maddelerinin iptaline ilişkin karara katılsalar da katılmasalar da bu iptal kararını yerine getirmekle sorumlu olduklarını ifade etti. İptalle ilgili olar bir kaos yaşanmaması için vatandaşların mağduriyetinin yaşanmaması için sosyal güvenlik kuruluşlarının gece gündüz çalıştığını anlatan Başesgioğlu, "Reformun geleceği ne olacak? Bu konuyu da gerekli istişareleri yaptıktan sonra hükümetin bir üyesi olarak bakanlar kuruluna takdim edeceğim. Bir hafta içinde bakanlar kurulu kararı verecek. Bazı meslek örgütleri ile görüştüm. Sosyal güvenlik danışma kurulu'nu topluyoruz yarın. Bu alandaki belirsizliği en kısa sürede gidermemiz gerekiyor" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title