Haberler

Basesgioğlu 4.5 Yılını Anlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 4.5 Yıllık Bakanlığı Döneminde Pek Çok İlke İmza Attıklarını Belirterek, "Yıllardır Konuşulan Ancak Gerçekleştirilemeyen Sosyal Güvenlik Reformunu Hayal Olmaktan Çıkardık" Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 4.5 yıllık bakanlığı döneminde pek çok ilke imza attıklarını belirterek, "Yıllardır konuşulan ancak gerçekleştirilemeyen sosyal güvenlik reformunun hayal olmaktan çıkardık" dedi.

     ANKA'nın sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, sessiz ve derinden yapılan pek çok işin devrim niteliğinden olduğunu belirterek, yaptığı icraatları şöyle sıraladı:

"30 yıldır konuşulan ancak gerçekleştirilemeyen 4857 sayılı Yeni İş Kanunu çıkartıldı. Bu yasa çalışma hayatındaki düzenlemelerin AB ve İLO normlarına uygun hale getirilmesini sağladı. Bu yeni kanun ile; işyeri devrinde işçiye güvence sağlandı, çağrı üzerine çalışma yöntemine işlerlik kazandırıldı, deneme süreli iş sözleşmesi süresi uzatıldı, fesih bildirimine itiraz yolu açıldı, çalışma süresi 45 saatle sınırlandırılıp, yıllık izinler arttırıldı, işçilere haftada 24 saat izin hakkı sağlandı, ücret garanti fonu oluşturuldu, işçilere iş görmekten kaçınabilme hakkı verildi, ulusal bayram ve tatil günlerinde çalışma işçi onayına bırakıldı."

"SOSYAL GÜVENLİK TEK ÇATI ALTINA ALINDI"

Bu yapılanların her birinin ayrı ayrı günlerce anlatılabilecek şeyler olduğunun altını çizen Başesgioğlu, şöyle devam etti:

"Ayrıca; hava iş kanunu ve grev ve lokavt kanununu çağdaş hale getiren hazırlıklar yapıldı. Mesleki yeterlilikler kurumu oluşturuldu. Yabancıların çalışma düzeni ve izinleri bakanlık bünyesine alındı. AB ile uyumlaşma sürecinde gerekli bir çok düzenleme gerçekleştirildi. Türkiye'de yenilik ve değişim için sosyal diyalogun güçlendirilmesi konulu 4 milyon Euro bütçeli proje hayata geçirildi. Ortak hizmet merkezi oluşturularak; SSK, Bağ-Kur, İşkur, Çasgem ve bölge müdürlüklerinden oluşan tek çatı projesi hayata geçirildi. SSK, Bağ-Kur ve İs-Kur'un teşkilat yasaları çıkartıldı."

İktidara geldiklerinde asgari ücretin 250.88 YTL olduğunu hatırlatan Bakan Başesgioğlu, "2007 Temmuz ayı itibariyle bu rakam 585 YTL olarak belirlendi. 2002 Aralık-2007 ocak döneminde emekli aylıklarına yapılan zam oranları da bakanlığın gurur duyduğu icraatlar arasında sayıldı. Bu artışlar; SSK emeklisi için yüzde 97.26, bağ-Kur emeklisi için yüzde 164.14 ve emekli sandığı emeklisi için yüzde 74.98" dedi.

İşverene verilen istihdamı teşvik primleri, istihdamı arttırıcı ve kayıt dışı istihdamla mücadele için alınan önlemler çocuk işçiliğin önlenmesi için 7 ilde başlatılan pilot uygulamalar, işsizlik sigortası fonuna aktarılan kaynaklar ve en önemlisi tek çatı uygulamasından gurur duyduğunu ifade eden Başesgioğlu, "e-bildirge, işyeri bildirgesinde kolaylık, mobil hizmet, isteğe bağlı sigorta hakkı, prim borçlarının yeniden yapılandırılması, sağlık karnelerinin kaldırılması, aylık bağlama sürelerinin kısaltılması ve hızlandırılması, gelir ve aylık ödemelerinde kuyrukları ortadan kaldırmaya dönük önlemler, ilaç düzeninde yeni model ve ilaç kuyruklarını ortadan kaldırmaya dönük çalışmalar, özel ve askeri hastanelerin sigortalı ve emeklilere açılması, tüp bebek masraflarının karşılanmaya başlanması, sigortalı ve emeklilerin yurtdışı tedavi masraflarının karşılanması, organ naklinde özel uçak giderlerinin karşılanması gibi uygulamalar da hükümetimiz döneminde yapılmış önemli çalışmalardır" diye konuştu.

TARİKAT SÖYLENTİSİ

Hakkında çıkarılan "Bazı tarikat ve cemaatlere yakınlığı" yönündeki söylentileri net dille yalanlayan Başesgioğlu, "Kesinlikle ne bir yakınlığım ne sempatim var. Benim hiçbir cemaatle ilgim yok. Ve bunları da onaylamıyorum. Cemaatlerin siyasetle bağlantısı yanlıştır. Onaylamıyorum. Bunlar yanlış şeyler" diye konuştu. Başesgioğlu, "Bu tür yanlış ilişkilerle değil yaptıklarımızla, ürettiklerimizle gündemde olmayı tercih ediyoruz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title