Haberler

Başbuğ'un Skandalları Hiç Bitmedi

Güncelleme:

Emekli Org. İlker Başbuğ'un genelkurmay başkanlığı döneminde yaşanan skandalları saymakla bitmiyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşandı ve bir sivil mahkeme tarafından ilk kez bir genelkurmay başkanı tutuklandı. Andıç belgesinin emriyle hazırlandığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ perşembe günü öğlen saatlerinde ifade vermek için gittiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Tutuklanmasıyla gündeme bomba gibi düşen emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un genelkurmay başkanlığı döneminde yaşanan skandalları saymakla bitmiyor. Rotahaber'den Banu İriç Başbuğ döneminde yaşanan skandalları derledi.

LAW DEĞİL BORU

21 Nisan'da Poyrazköy'de Bedrettin Dalan'ın arazisinde başlayan kazılarda 15′i dolu 22 LAW silahı bulunmuştu. Ergenekon'un silahlı bir terör örgütü olduğunun kanıtlarıydı bunlar. Ancak İlker Başbuğ bir basın toplantısı düzenleyip bunu reddederek bu silahların "LAW" değil "boru" olduğunu ileri sürmüştü.

GAZETECİLERE EMİR: ERGENEKON DEMEYİN

Gazecileri de 'Ergenekon' dememeleri konusunda sert bir dille uyarmıştı.

BELGE DEĞİL KAĞIT PARÇASI

İrtica ile Mücadele Davası'na ilişkin belgeye İlker Başbuğ 'kağıt parçası' diyerek bir skandala imza atmıştı. O günlerde TSK'ya karşı medya üzerinden asimetrik psikolojik harekât yürütüldüğünü savunan Başbuğ, 'Bu kâğıt parçası TSK'yı yıpratmak amacıyla hazırlandı' demişti. Hatta Başbuğ bu belgenin sorumlularının bulunması için istihbaratı göreve çağırarak "Bu kağıt parçasının kimler tarafından ne amaçla hazırlandığının ortaya çıkarılması görevinin ise devletin istihbarat organları ile ilgili yargı organlarına düştüğünü ifade ediyor ve bunun yerine getirilmesini istiyorum" demişti.

BİRAND'A TOPRAKTAN SİLAH FIŞKIRTMA LAFI DOĞRU MU FIRÇASI

Kazılan her bölgeden silah çıkması toplumun gündemine bomba gibi düşmüştü. Bir basın toplantısında Mehmet Ali Birand Başbuğ bunu sormak istemiş ancak sorduğuna pişman edilmişti. Birand "Topraktan adeta silah fışkırıyor" dedi Başbuğ ise "Bu kelime ile topluma ne mesaj vermek istiyorsunuz, sizin gibi bir gazeteciye yakıştı mı?" diyerek Birand'ın sorusunu ağzına tıkamıştı.

"ALLAH ALLAH DİYEN BİR ORDU CAMİ BOMBALAR MI?"

Taraf gazetesinin Ergenekon ve Balyoz'u ortaya çıkarma konusundaki kararlı haberleri TSK'nın üst kademesini oldukça kızdırıyordu. Taraf gazetesi 20 Ocak 2010 günü "Fatih Camii bombalanacaktı" manşetiyle çıkarak 2003 yılında atlattığımız 'Balyoz 'kod adlı darbe girişimini gözler önüne serdi.

Başbuğ kameraların karşısına geçip Balyoz darbe planını inkar ederek "Allah Allah diyen bir ordu cami bombalar mı?" diye sorarak masaya yumruğunu indirdi ve bu haberi yapanlara 'Lanetliyorum onları' dedi.

Kuşkusuz İlker Başbuğ'un görev süresi içerisindeki unutulmaz konuşmalarına bunlar sadece bir kaç örnek. O günlerde inkar ettikleri ise artık bir bir belgeleriyle kabul ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Ali Birand İlker Başbuğ Poyrazköy Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title