Haberler

Başbuğ Nusaybin'de Vatandaşlarla Bayramlaştı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınırtepe Köyünde Vatandaşlarla Bayramlaştı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Mardin'in Nusaybin ilçesi Sınırtepe köyünde vatandaşlarla bayramlaştı.

Orgeneral Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Mardin Valisi Hasan Duruer ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Sınırtepe Karakolu'nu ziyaret etti, askerlerin bayramını kutladı.

Orgeneral Başbuğ, Sınırtepe Karakolunu ziyaretinin ardından Sınırtepe köyüne geçerek vatandaşlarla bayramlaştı.

Abdulrezzak ve Emine Aslan çiftinin evine konuk olan Orgeneral Başbuğ, evde toplanan vatandaşlarla sohbet etti. Ev sahibi 52 yaşındaki Emine Aslan, Türkçe bilmediği için Orgeneral Başbuğ ile eşi Abdulrezzak Aslan'ın yaptığı çeviri sayesinde konuştu. Emine Aslan, Orgeneral Başbuğ'un sorularını Kürtçe cevapladı. Emine Aslan, Orgeneral Başbuğ'a, çocuklarının okumasını istediğini belirterek, ''Bizim köyden de bir Paşa niye çıkmasın'' dedi.

Vatandaşlarla sohbetine evin bahçesinde devam eden Orgeneral Başbuğ, köy muhtarının 16 çocuğu olduğunu öğrenince, ''Muhtar böyle yaparsa cemaat niye yapmasın'' diyerek espri yaptı.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Orgeneral Başbuğ, özürlü bir vatandaşa akülü araba, çocuğu olmayan bir çifte de tedavi sözü verdi.

Burada, vatandaşlardan biri Orgeneral Başbuğ'a, ''Bizim Nusaybin'de milletvekilimiz yok. Bir milletvekili var Emine Ayna, o da teröristtir'' dedi. Orgeneral Başbuğ da ''Bu bizi ilgilendirmez, siyasetle ilgilenmiyoruz'' diye konuştu.

Orgeneral İlker Başbuğ, vatandaşlara TRT-6 televizyonunun yayınlarından memnun olup olmadıklarını da sordu. Vatandaşların bazıları memnun olduklarını söylerken, bazıları memnun olmadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title