Haberler

Başbuğ Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme:

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında mahkeme, İlker Başbuğ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İnternet Andıcı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların savunmalarıyla ilgili beyanlarında ve belgelerde adı geçen Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için CMK. 250 madde ile görevli Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına kararlaştırdı. Mahkeme, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın yokluğunda tutuklanmasına ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme, davanın firari sanığı Bedrettin Dalan'ın vakıf malları hariç kalmak kaydıyla Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulmasına hükmetti. Yakalamalı sanık Hüseyin Nusret Taşdeler'İn İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkinin yapılmasına karar veren mahkeme, Taşdeler'in mevcut rahatsızlığının tespit edilmesini istedi.

15'i tutuklu 29 sanıklı İnternet Andıcı Davası'nın 50. duruşması sona erdi. Sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin ara kararlar mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı. Davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın yokluğunda tutuklanmasına ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını karar verdi.

DALAN'IN MAL VARLIĞINA VAKIF MALLARI HARİÇ KALMAK KAYDIYLA EL KONULMASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme kararında, davanın sanığı Bedrettin Dalan'ın kaçak durumunda olduğunu belirterek, hakkında daha önce kırmızı bülten çıkarıldığını hatırlattı. Mahkeme firari sanık Dalan'ın savunmasının da alınmadığına dikkat çekerek şu ifadelere kararda yer verdi: "Sanık savunmasının alınamamış olması olması da dikkate alınarak duruşmaya gelmesini de sağlanması amacıyla CMK. 248 maddesi gereği vakıf malları hariç kalmak kaydıyla Türkiye'de bulunan tüm mallarına, hak ve alacaklarına sanığın hisseleri miktarıyla sınırlı kalmak ve amaçla orantılı olmak kaydıyla el konulmasına karar verildi." Mahkeme ayrıca kararında sanık Dalan'ın yakalandığında ya da kendiliğinden gelerek teslim olduğunda mal varlığına el koymanın kaldırılmasına karar verileceğini belirtti. Mahkeme ayrıca avukatlarının sanık Bedrettin Dalan hakkındaki davanın ayrılması talebini hukuki ve fiili bağlantı bulunması nedeniyle reddetti.

İLKER BAŞBUĞ İLE İLGİLİ BAŞSAVCILIĞA YAZI YAZILMASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme sanıkların savunmalarıyla ilgili beyanlarında ve belgelerde adı geçen Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için CMK. 250 madde ile görevli Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına kararlaştırdı.

TAŞDELER'İN ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Yakalamalı sanık Hüseyin Nusret Taşdeler'İn İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkinin yapılmasına karar veren mahkeme, Taşdeler'in mevcut rahatsızlığının tespit edilmesini istedi.

GENELKURMAYA'DAN ANDIÇ YÖNERGESİ İSTENDİ

Sanık İlker Ziya Göktaş'ın avukatı Tülay Çelikyürek'in talebini kabul eden mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi: "Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazılarak Andıç Hazırlama Yönergesi mevcut ise gönderilmesine, ayrıca İnternet Andıcı ve eklerinin gönderilerek bunların askeri yazışma usullerine uygun olup olmadığının mahkememize bildirilmesine karar verilmiştir."

GENELKURMAY BAŞKANLARI HAKKINDA VERİLEN TAKİPSİZLİK KARARLARI İSTENDİ

İstanbul CMK 250. maddesi ile Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Genelkurmay Başkanlanı İlker Başbuğ dahil eski Genelkurmay Başkanları hakkında verilen takipsizlik kararlarının incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı.

OLUMLU GÖREV UYUŞMAZLIĞI TALEBİNE RET

Sanıklar ve avukatları olumlu görev uyuşmazlığı çıkarılması için dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gönderilmesini talebini reddeden mahkeme heyeti kararında, görev konusunun yargılamanın her aşamasında ilgili yargı mercileri tarafından ele alınabileceğini ve Anayasa Mahkemesi'nin 2009/ 52 Esas- 2010/ 16 karar sayılı ilamının bulunduğunu belirtti. Kararda şu ifadelere yer verildi: "12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonrası Anayasa'da yapılan değişiklikler doğrultusunda sanıkların Adli Yargıda yargılanmaları gerektiği açık ve net olarak belirlenmiştir. 12 Eylül 2010 tarihinden önce ve ve gerekse bu tarihten sonra Askeri Yargıtay'ın sanıklara isnat edilen suçlarla ilgili yargılamanın Adli Yargı'da görüleceğine dair açık ve istikrar kazanmış içtihatları vardır." Sanık savunmalarının da alındığına dikkat çekilen kararda, "Delil ikamesi aşamasına geçilmiş olması dikkate alındığında usul ekonomisi, hukuki yarar ilkeleri gereği usul ve esas açısından gerekli şartlar uyuşmadığından talebin reddine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 15 sanığın tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 9 Şubat 2012 saat 09.00'a erteledi.

BAKICI'NIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, Bakıcı'nın "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanık Bakıcı'nın ayrıca "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan da 15 ile 22 yıl arasında hapsi talep ediliyor. İnternet Andıcı'nın hazırlandığı iddia edilen Bilgi Destek Dairesi Başkanlığı'na vekalet eden Bakıcı'nın, dava konusu belgelere ilişkin bilgisayarlarda silme ve evrak kırpma emri verdiği iddia ediliyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title