Haberler

Başbuğ Alparslan Türkeş'i Anma Etkinlikleri

Türk Ocakları Aydın İl Başkanlığı Alparslan Türkeşâ€™in Ölümünün 11. Yılı Münasebetiyle €œalparslan Türkeş'li Yıllar” Konulu Bir Konferans Düzenledi. Türk Ocakları Konferans Salonu'nda Gerçekleşen Etkinlik Öncesi Türkeş"in Hayatı ve Siyasette Karşılaştığı Engeller Sinevizyon Ortamında Anlatıldı.

Türk Ocakları Aydın İl Başkanlığı Alparslan Türkeşâ€™in ölümünün 11. yılı münasebetiyle “Alparslan Türkeş'li Yıllar” konulu bir konferans düzenledi. Türk Ocakları Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik öncesi Türkeş"in hayatı ve siyasette karşılaştığı engeller sinevizyon ortamında anlatıldı.

İktisatçı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın eski İl Başkanı Tahsin Serttaş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Merkez İlçe Başkanı Mukadder Yılmaz, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve vatandaşlar katıldı.

Günün önemi ile ilgili ilk konuşmayı yapan Türk Ocakları Aydın İl Başkanı Eyüp Doyuran “Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in Hakka yürüyüşünün 11. yıldönümünde O’nu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Allahtan rahmet diliyoruz. Hepinizin de takdir edeceği gibi, milli başarılar, yüreği milleti için yanıp tutuşan, bu uğurda cefa çekmeyi göze alan ve inançlarını sadakatle savunan büyük insanların mücadelesinin eseridir. Toplumlar, tarihi başarılarını, kırılmaz çizgilerinin işareti olan yüksek iradeye ve sarsılmayan inanca sahip bu insanların liderliği altında yakalayabilmiştir. Bu itibarla, 1900’lü yılların başından bugüne, Türk milliyetçiliğine gönül vermiş dava adamlarının arasında en önemli mevkii, hiç kuşkusuz merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'e aittir” dedi.

MHP Aydın Milletvekili Recep Taner Türk Dünyasının yetiştirdiği ender liderlerden birisi olarak değerlendirdiği Alparslan Türkeş gibi bir liderin 100 yılda bir geleceğini ifade etti. Taner “Alparslan Türkeş'in yokluğunu hep birlikte hissetmekteyiz. Başbuğumuzun bizlere emanet ettiği kutsal davayı devam ettirmek ve hedefine ulaştırmak asli görevimizdir. Bu görevi yerine getirmek için yaptığımız mücadeleler esnasında karşılaştığımız engellerse davamızın amacına ulaşmak için emin adımlarla yürüdüğümüzün bir göstergesidir. Günümüz Türkiye’sinin ve Türk insanının dünden daha fazla Türk Milliyetçilerine ihtiyacı vardır. Hedefe ulaşmak için ise Merhum Başbuğumuzun inandığı davası için tek başına çıkmış olduğu yolculuğun çığ gibi büyümesinin nasıl mümkün olacağını kuşaklara öğretmesi bakımından da ibret alınacak bir hayat serüvenidir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmacı Tahsin Serttaş ise Alparslan Türkeşâ€™in doğumundan hakka yürüyüşüne kadar geçen 80 yıllık inançlı, imanlı ve çileli hayatından kesitler sundu. Alparslan Türkeşâ€™in milliyetçilik tarihinin önemli bir bölümüne yakından tanık olmuş, varlığı ve aksiyonu ile bu mücadeleye yeni ve farklı bir anlam ile kuvvet kazandırdığını kaydeden Serttaş, Başbuğ'dan rahmet ve minnetle söz etti. Serttaş, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş Türklük için verdiği mücadele hayatında, karşılaştığı engellere rağmen, dava ve devlet adamlığını göstererek, her ortamda metanet ve sükunetini korumasını bilen bir ülkü adamıdır. Ne yolundan bir an için dönmüştür, ne de ülküsünden en küçük bir taviz vermiştir. Milletini ve Ülkesini karşılıksız seven dava arkadaşlarının her zaman en başında, ömür boyu dimdik ve gerekirse yalnız başına yürümesini bilmiştir. Geleceği okuyabilen liderliği, stratejik düşünce derinliği, Türkiye ve Türk milliyetçilerinin düşünce dünyaları için kılavuz olmuş, gerek yaşadığı dönemde ve gerekse vefatından sonraki küresel gelişmeler, onun teşhislerini hep haklı çıkarmıştır" dedi.

Tahsin Serttaş konuşmasının devamında bir milletin ve ülkenin bekası için milli ve dini değerlerin öneminden söz ederek Başbuğ Alparslan Türkeş'in çok önem verdiği bu değerlere sahip çıkılmasını istedi. Program Başbuğ Alparslan Türkeş ve tüm şehitler ve gaziler için Kur’an ve duaların okunmasının ardından sona erdi.

(İK) 07.04.2008 00:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title