Haberler

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Üyelerinin Gap Gezisi

Tc Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Vekili Can Levent Seçkin, Gap İlleri İnceleme Gezileri Kapsamında Güneydoğu İllerini Ziyaret Ettiklerini Belirterek, "Bölgenin İnanılmaz Bir Yatırım Potansiyeli Var. Bu Potansiyelin Değerlendirilmesi Gerekir" Dedi.

TC Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Vekili Can Levent Seçkin, GAP illeri inceleme gezileri kapsamında Güneydoğu illerini ziyaret ettiklerini belirterek, "Bölgenin inanılmaz bir yatırım potansiyeli var. Bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekir" dedi.

Seçkin, GAP illeri inceleme gezisi kapsamında ABD, İtalya, Almanya, Fransa, Rusya, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Japonya, Kazakistan ve Hindistan gibi 13 farklı ülkeden 40 kişilik bir temsilci heyetiyle Şanlıurfa ve Gaziantep'i gezdiklerini kaydetti. Seçkin, temsilcilerine bölgenin yatırım potansiyelini yerinde tanıtıp onların da kendi ülkelerinde Türkiye'nin yatırım potansiyelini tanıtması ve potansiyel yatırımcıyı Türkiye'ye çekmesi amacıyla yılda dört kez bu tür geziler düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin dünya için yeni bir coğrafya ve yatırım potansiyeli giderek artan bir ülke olduğunu belirten Seçkin, "Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen temsilcilerimizi her yıl yaklaşık dört defa ağırlıyoruz. Her geldiklerinde farklı bölgeleri tanıtıyoruz. Onlar bilecekler ki kendi ülkelerine gittikleri zaman doğru bilgiler verebilsinler.Yatırımcılara Türkiye'nin yatırım potansiyelini tanıtıyoruz.Türkiye'nin potansiyelini iyi tanıtabilmemiz için de yatırım potansiyellerini yerinde görmemiz lazım. Bu tür yatırımlarda bölgesel kalkınma ajansları ön plana çıkıyor. Yakında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de bir bölgesel kalkınma ajansı kurulacak" diye konuştu.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olarak dünyayı gezip her ay ortalama 10-15 ülkede tanıtımlar yaptıklarını kaydeden Seçkin, "Gezdiğimiz ülkelerde Türkiye'nin yatırım potansiyelini anlatıyoruz. Türkiye potansiyeli giderek artan bir ülke. Doğrudan yabancı sermaye 1 milyar dolardan 22 milyar dolara çıktı" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yatırım potansiyeli için yapılanların yeterli olmadığını dile getiren Seçkin, "Özellikle işlenmiş gıda, hayvancılık, hatta bazı yerlerin inşaat sanayileri, çimento yatırımları ve Türkiye'nin doğu ülkelerine ihracatı ile alakalı olarak bölgenin kesinlikle değerlendirilmesi gerekir. Zaten bizim çalışmalarımız da bu hedef doğrultusunda yürüyor. Bölgenin bu konularla ilgili inanılmaz potansiyeli var" şeklinde konuştu.

(SMR-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title