Haberler

Başbakanlık, 'Türkiye'ye Laik Demeyin Lütfen' Haberini Yalanladı

Başbakanlık, AK Parti'nin ABD Yönetimine Türkiye ile İlgili Açıklamalarda 'Laik' İfadesinin Kullanılmaması Yönünde Talepte Bulunduğu İddialarını Yalanladı.

Başbakanlık, AK Parti'nin ABD yönetimine Türkiye ile ilgili açıklamalarda 'laik' ifadesinin kullanılmaması yönünde talepte bulunduğu iddialarını yalanladı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bütün hükümet yetkilileri tarafından tüm zeminlerde ve her fırsatta Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu her fırsatta açıkça vurgulamaktadır" denildi. Başbakanlık, bugün bir gazetede 'Türkiye'ye laik demeyin lütfen' başlığı altında yer alan haberi yalanladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, haberin asılsız ve gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir

hukuk devleti olduğu Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, bütün hükümet yetkilileri tarafından yurt içi ve yurt dışındaki bütün zeminlerde her fırsatta açıkça vurgulandığı bilinen bir gerçektir. Hal böyle iken uydurma bir kaynağa atfen bunun aksini iddia eden ve doğrulanması hiçbir şekilde mümkün olmayan bir habere yer verilmesi sorumsuzluk örneği ve maksatlı bir desenformasyon çabası olarak değerlendirilmektedir" denildi.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title