Haberler

Başbakanlık: Medya Fişlemesi Yalan

Başbakanlık, Cumhuriyet Gazetesinin 'Başbakanlık Fişledi' Başlıklı Haberiyle İlgili Olarak, 'Fişleme' İddiasının Doğru Olmadığını Açıkladı.

Başbakanlık Basın Merkezi, "Cumhuriyet gazetesinde Başbakanlık Fişledi" başlıklı haberler ilgili olarak, "fişleme" iddiasının doğru olmadığını, haberin asılsız, mesnetsiz ve maksatlı bir dezinformasyon çabası olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet gazetesinde Başbakanlık Fişledi' başlıklı bir haberin yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Fişleme iddiası doğru olmadığı gibi haber asılsız, mesnetsiz ve maksatlı bir dezinformasyon çabası olarak değerlendirilmektedir.Başbakanlık Basın Merkezi'nde herhangi bir fişleme çalışması bugüne kadar yapılmamıştır, bundan sonra da yapılması sözkonusu değildir.

Bir Basın Merkezi çalışanının iletişim önerileri geliştirmek amacıyla bundan iki yıl önce yaptığı bir içerik değerlendirmesi, nesnel ve anlamlı bulunmayarak sürdürülmemiştir. Bu içerik analizi denemesi dahi, hiç bir surette 'fişleme' unsurları içermemiştir. Ne Başbakanlık Basın Merkezi arşivlerinde böyle bir çalışma bulunmaktadır, ne de Sayın Başbakan’a herhangi bir şekilde böyle bir çalışma sunulmuştur.

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan akreditasyon uygulaması objektif ve şeffaf kriterleri esas almaktadır. Evrensel ölçekte kabul gören ve uygulanan bu kriterler, medya organları ve kamuoyumuza bildirilmiştir; aynı şekilde halen Başbakanlığı izleyen muhabirlerin yararlandığı Basın odasının panolarında da asılı bulunmaktadır." denildi

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title