Haberler

Başbakanlık Koruma Köpeği Mızrak Ameliyat Edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Koruma Ekibinde 6 Aydır Görev Yapan ve Dün 10 Metrelik Yükseklikten Düşerek Bacağını Kıran Alman Kurdu Mızrak, Bu Sabah Ameliyat Edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibinde 6 aydır görev yapan ve dün 10 metrelik yükseklikten düşerek bacağını kıran Alman kurdu Mızrak, bu sabah ameliyat edildi. Ameliyatı gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan Bilgili, ameliyatın başarılı geçtiğini ve Mızrak'ın 2 ay sonra koruma görevine devam edebileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı AKM'deki Trabzonlular Şenliği'nde arama görevini yapmak üzere salona getirilen Mızrak, altının boş olduğu fark edilmeyen bir platformdan düşerek ayağını kırmıştı. 2 yıl boyunca Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde bomba ve narkotik konusunda eğitim alan Mızrak, yaklaşık 6 aydır Başbakan Erdoğan'ın koruma ekibinde görev alıyordu. Geçirdiği kaza sonrasında iki bacağı da kırılan kıran Mızrak, bu sabah Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında Mızrak'ı alarak Başbakanlık'taki özel yerine götüren Mızrak'ın eğitimcisi polis memuru Fatih Yerlikaya, neler hissettiğinin sorulması üzerine üzüldüğünü ve duygularının 'anlatılmaz' olduğunu söyledi. Yerlikaya, "Ekip arkadaşım. 2 ayda düzeleceğini söylediler. 6 aydır birlikte çalışıyoruz. 2 ay sonra tekrar Başbakanımızı korumaya devam edecek" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili ise, yaptıkları klinik ve radyolojik muayeneler sonucunda Mızrak'ın ayaklarında kırık tespit ettiklerini anlattı. Genel durum düzeldikten sonra Mızrak'ı ameliyata aldıklarını belirten Bilgili, 1.5 saatlik ameliyat sonrasında kırığı geliştirilmiş yeni bir yöntem olan plak ve vida sistemiyle sabitlediklerini söyledi. Prof. Dr. Bilgili, "Başarılı bir ameliyat geçirdi. Kırığının iyileşmesi için bir aylık bekleme süresi var. Sonraki bir ayda da röntgenlerle iyileşmeyi takip ettikten sonra normal yürümesine ve koşmasına izin vereceğiz. Yaklaşık 2 ay gibi bir süre sonra yine Başbakanlığa hizmet edecek, yine Başbakanımızın koruması olarak devam edecek" diye konuştu.

Bilgili, Mızrak'ın kırığının parçalı ve kötü bir kırık olduğunu ancak hiçbir komplikasyon ve arıza bırakmadan eski haline döneceğine inandıklarını söyledi. Ameliyatta her şeyin iyi gittiğini ifade eden Bilgili, "Sanırım kısa sürede eski haline döner. Mayıs-Haziran aylarında yine koruma görevine devam edecek" dedi.

Bilgili, Mızrak'ın eğiticisi ve kendi kontrolleri altında önce 10 dakikalık kısa tasmalı yürüyüşlere çıkacağını, sonra bu sürenin 30 dakikaya çıkartılacağını, daha sonra da uzun tasma ve tasmasız yürüyüşler yapabileceğini bildirdi.

(MÜG-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title