Haberler

Başbakana Verilen 7 Milyon YTL'lik Okul Sözü Yerine Getiriliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Yıl Önce Ziyaret Ettiği ve "Samsun'a Güzel Bir Okul Kazandırın" Dediği Yıldırım Ailesi, 7 Milyon YTL'lik Fen Lisesinin Hafriyat Çalışmalarına Başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 yıl önce ziyaret ettiği ve "Samsun'a güzel bir okul kazandırın" dediği Yıldırım ailesi, 7 milyon YTL'lik fen lisesinin hafriyat çalışmalarına başladı.

Başbakan Erdoğan'a verdiği sözü tutan ailenin büyükleri Garip-Zeycan Yıldırım çifti ile AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır'ın katıldığı hafriyat çalışmasının başlangıcında okulun en kısa sürede bitirileceği belirtildi.

"Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde 7 milyon YTL'lik bir katkıyla Türkiye'de az emsali bulunan bir yatırımın altına imza atan Yıldırım ailesinin büyüğü Garip Yıldırım, "Allah utandırmasın, bu öyle kolay değil, ama başladık, bitecek" dedi. Zeycan Yıldırım ise, "At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır. Çocuklarımız okusun makamı yüksek olsun, okul Samsun'a hediye olsun. At da meydan da meslek de gider, ama kültür gitmez" diyerek duygularını anlattı.

Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır'ın her türlü alt yapı kolaylığıyla başlayan hafriyat çalışması sırasında bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Adı; Garip-Zeycan Yıldırım Fen Lisesi bünyesinde 24 derslik, fizik-kimya-biyoloji ve dil laboratuarları, 200 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu yer alacak. Binalar yüksek inşaat kalitesiyle yapılacak. Yıldırım ailesine minnettarız, para, ödenek problemi yok, okul çalışması başladı, bitecek" dedi.

Türkiye'deki sanayi yatırımlarıyla dikkat çeken ve Başbakan Erdoğan'a verdikleri sözü yerine getiren Yıldırım ailesine teşekkür eden Milletvekili Kılıç, şöyle devam etti:

"Biz, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diye bir terbiyenin içinden geliyoruz. Galip amca burada, eşi, oğulları ve gelinleriyle öylesine hayırlı bir hizmetin temelini atıyor ki, bu okulda ilim tahsil edilecek, bilim adamları yetişecek. Yıldırım ailesi burada okuyacak çocuklarımızın dualarını alacak. Yapılacak yatırımın maliyeti 7 milyon YTL ve muazzam bir hizmet. Eğitime Yüzde 100 Destek kapsamında Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nde tek kalemde kayıt altına alınan en büyük yatırım. Her şey

Yıldırım ailesi tarafından karşılanacak. İnşaat, Yıldırım Grup bünyesindeki inşaat firması tarafından yapılacak. Memleketimize hayırlı olsun."

Garip-Zeycan Yıldırım Fen Lisesi'nin 2008-2009 dönemi tercih listelerinde yer alması temennisinde bulunuldu. Hafriyat çalışmaları başlayan fen lisesi bittiğinde, Samsun Fen Lisesi, Kurupelit'e taşınacak. Samsun Fen Lisesi ise okumak isteyip de kalacak yer sıkıntısı yüzünden okuyamayan kız öğrencilerin rahatlıkla okuyabileceği pansiyonlu yatılı okul haline getirilecek.

(AG-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title