Haberler

Başbakana 'İşsizlik ve Kadrolaşma' Mektubu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'İşsizlik ve Kadrolaşma' İddialarıyla İlgili Bir Mektup Gönderdi ve Kadrolaşmayı Sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, "işsizlik ve kadrolaşma" iddialarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta, AKP hükümetleri döneminde sınavlara girmeden kamu kurum ve kuruluşlarında kaç kişinin işe başladığını, bu kişilerin kimler olduğunu ve kimlerin yakını olduklarını sordu.

Berhan Şimşek, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin kadrolaşmanın ötesinde bir "akraba yapılanması" içine girdiğini savundu. Bu iddiaları dile getirmek amacıyla, "işsiz gençler adına" Başbakan Erdoğan'a anlatan Şimşek, KPSS'ye 2006 yılında 1 milyon 850 bin gencin başvurduğunu, ancak sınavı kazanmanın yetmediğini, kurumların yazılı ve sözlü sınavlarını da geçmek gerektiğini belirten Şimşek, "Madalyonun diğer yüzünde ise milleti temsil etmekle görevli milletvekili çocukları var. Tabiri yerindeyse, başlarına 'AKP kuşu' konan çocuklar var" dedi. Şimşek, mektubunda Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"AKP hükümetleri döneminde, KPSS, DİS, KMS, DMS gibi sınavlara girmeden, kamu kurum ve kuruluşlarında, bağımsız idari otoritelerde, kamunun iştiraklerinde, işletmelerinde, KİT'lerde, kamu bankalarında, kamu bankalarının iştiraklerinde kaç kişi işe başlamıştır? Bu kişiler kimlerdir? Kimlerin yakınlarıdır? İşe girmelerinde kimler referans olmuştur? Eğer yüreğiniz yetiyorsa, bu sorumu araştırırsınız ve soruların yanıtlarını yüreklice kamuoyu ile paylaşırsınız." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title