Haberler

Başbakan Yıldırım ve Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault Görüşmesi

Başbakan Binali Yıldırım ile Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, FETÖ ile mücadele, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ile Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean- Marc Ayrault, FETÖ ile mücadele, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde gerçekleşen ve yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Yıldırım, FETÖ ile mücadelenin hukuk devleti ilkesi ve insan haklarına saygı temelinde sürdürüldüğünü ve bu mücadelede uluslararası iş birliğinin önem taşıdığını kaydetti.

Yıldırım, bu bağlamda terörden muzdarip olan Fransa'nın, bulunduğu ülkelerin istikrar ve güvenliğine de tehdit teşkil eden FETÖ ile mücadelede Türkiye ile dayanışma sergilemesinin önem arz ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin FETÖ'nün yanı sıra PKK ve DEAŞ başta olmak üzere diğer terör örgütleriyle de mücadele ettiğini belirten Yıldırım, terörle mücadele konusunda Fransa ile yürütülen iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki iradeyi de dile getirdi.

Görüşmede, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Marc Ayrault Suriye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title