Haberler

Başbakan Yıldırım İlk Kaynağı Yaptı, Murat Reis Denizaltısının Üretimi Başladı

Güncelleme:

Gölcük Yeni Tip Denizaltı Projesi 3. Gemi Murat Reis'in İlk Kaynak Töreni'nde konuşan Başbakan Yıldırım, "15 yılda uyguladığımız teşvik politikası ile ticaret filomuz dünyada 19. sıradan 14. sıraya yükseldi" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli'de Muratreis Denizaltısı Kaynak Töreni'nde konuştu. Yıldırım, "Bazıları, Ege'de, Akdeniz'de bir takım kompolar peşindeler. Şartlar ne olursa olsun Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın. " diye konuştu.

Başbakan Yıdırım'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

YENİ NESİL DENİZALTI: MURAT REİS

Murat Reis yeni nesil denizaltı. Bu denizaltı tamamlandığında, 6 denizaltıdan oluşan bir paket, uzun yıllar deniz kuvvetlerimize hizmet edecek. Yeni denizaltı projesi tabii bir Alman- Türk ortaklığıyla devam ediyor. Bu projeyle Gölcük Tersanesi Komutanlığı alt yapısı iyileştiriliyor. Tersanenin, denizaltı yapımında uzmanlaşması sağlanıyor. Bilindiği gibi mevcut denizaltılarımız, havadan bağımsız ses sistemine sahip olmadıkları için uzun süre denizaltında kalamıyor. Yeni nesil denizaltı ihtiyacı doğmuştur.

"TÜRKİYE DENİZCİLİKTE MARKA OLDU"

Türkiye özellikle son yıllarda her alanda yetkinliğini artırmaya devam ediyor. Savunmada olduğu kadar denizcilikte de Türkiye önemli bir mesafe aldı. Mega yat imalatında Türkiye bir marka oldu. Tuzla tersanesinin yanında, Yalova Altınova bölgesindeki tersanelerde tamir başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine gemi inşaatı yapıyoruz. Tersane kapasitemizi 37'den 78'e, inşaat kapasitemizi 500 bin tondan 4,5 milyon tona yükseltmiş bulunuyoruz. Denizcilikte son 15 yılda uyguladığımız teşvik politikalarıyla ticaret filomuz Türk sahipli ve Türk bayraklı olmak üzere 19. sırada 14. sıraya yükselmiştir. Türkiye'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği 100. yıl hedefine, 2023 hedeflerine adım adım, kararlı bir şekilde yürüyoruz. Denizcilikte bu hedefleri daha erken yakalayacağımız aşikardır.

"DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALACAK"

Bugün ilk kaynağını yapacağımız Murat Reis denizaltımız dosta güven, düşmana da endişe salacak. Bu projenin ülkemize, deniz kuvvetlerimize kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Savunma Bakanlarımıza, deniz kuvvetleri komutanları olmak üzere ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Şöyle bir baktım denizaltıların inşa süresi çok uzun. 10 yılı buluyor. Bu çok uzun bir süre. Türkiye gemi inşaatında çok mesafe aldı. Bu 10 yıl sürenin yüzde 60'tan fazlası ekipman. Gerisi çelik teknesi vs. Bu tedarik takviminin gözden geçirilerek bu sürenin kısaltılması gerekiyor. Bu konuda istirham ediyorum. Ülkemizin karşı karşıya olduğu riskleri göz önünde bulundurarak bu denizaltıların bir an önce deniz kuvvetlerine kazandırılması zaruri. Bazıları fırsatı ganimet bilerek Ege'de, Akdeniz'de bir takım tezgahlar içindeler. Şartlar ne olursa olsun Türkiye deniz kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelik her türlü tehditi bertaraf edecek güçtedir.

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title