Haberler

Başbakan Yıldırım: "Topluma Karşı Hep Dürüst Olduk, Dürüst Siyaset Yaptık"

Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili, "Siyasetin artık gizli ortakları olmayacak. Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olacak. Sandıkta ne diyorsanız Ankara'da da o olacak. Gelen sistem bu." dedi.

Yıldırım, Altındağ Kültür Sarayında düzenlenen, "Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Evet Diyor" programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok partili siyasi hayatında 6 dönemden bahsetmenin mümkün olduğunu söyledi.

Bu altı dönemin üçünde ülkenin sıçramaya yaptığı dönemler olduğunu, diğer üçünün ise kazanımlarını kaybettiği yıllar olduğuna işaret eden Yıldırım, 1950-60 yılları arasında Türkiye'nin dünya ortalamasının iki katı büyüdüğünü söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti:

"60-79 yılları arası ise bütün bu kazanımlarını kaybetti. Niye? İhtilal oldu. 27 Mayıs. Ondan sonra kısa bir süre Adalet Partisi dönemi var. Ama ondan sonra da 80'e kadar hep koalisyon, istikrarsızlık, hep zayıf ve parçalı hükümetler. Ülkenin temel konularına, meselelerine çözüm bulmak yerine, hep ötelemeyi tercih ettiler. ve sonunda Fahri Korutürk'ten sonra cumhurbaşkanı seçemedik. Meclis seçemedi. Seçtirmediler. 124 tur oylama oldu. Seçilemedi, bunu da bahane bilip yönetime el koydular, Meclisi feshettiler ve Kenan Evren, arkadaşları demokrasiyi kesintiye uğrattı, işbaşına geldi.

"Tabiri caiz ise engelli koşu yaptık"

Yıldırım, 1960 ve 1982 anayasalarının milletin talepleri doğrultusunda yapılmadığını, olağanüstü şartlarda darbe dönemlerinde hazırlanan düzenlemeler olduğunu dile getirdi.

1982 anayasasının ülkeye ayak bağı olduğunu söyleyen Yıldırım, "15 yıldır biz bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Ama neye rağmen? Bütün engellemelere rağmen. Tabiri caiz ise engelli koşu yaptık. Şeytan taşlamaktan vakit buldukça yol, okul, hastane yaptık. Ticaretimizi, ekonomimizi büyüttük. 8 milyon vatandaşımıza iş bulduk. Eğer bunlar olmasaydı ne olacaktı? Türkiye bugün üç kat büyümeyecekti, beş kat büyüyecekti. Milli gelirimiz 11 bin dolar olmayacak, 19 bin dolar olacaktı. Yazık değil mi bu ülkeye." şeklinde konuştu.

Hiç kimsenin ülkenin hızını kesmeye hakkı olmadığını söyleyen Yıldırım, koparılan bütün gürültü patırtının arkasında vesayet sisteminin ortadan kaldırılacak olmasının yattığını bildirdi.

Yıldırım, "Siyasetin artık gizli ortakları olmayacak. Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olacak. Sandıkta ne diyorsanız Ankara'da da o olacak. Gelen sistem bu. Millet ne diyorsa biz de onu diyoruz." dedi.

-"Kargalar bile güler buna"

Yalanlara cevap vermekten yorulduklarını kaydeden Yıldırım, ana muhalefet partisi genel başkanının anayasa değişikliğine ilişkin söylediklerini hatırlattı. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Muhtarlarla bir araya geliyor diyor ki '16 Nisan'da evet verirseniz muhtarlıklar kapanacak'. Şu hale bakın. Kardeşim; bu anayasa çok açık seçik yazıyor. Muhtarlıkların kurulması kanunla, muhtarların gelmesi seçimle. Böyle bir şey yok. Muhtarların buna inanacağını mı zannediyor? Kimse inanmaz. Kargalar bile güler buna. Kahvecilere, 'kahveler kapanacak evet demeyin' diyor. Korkutarak, milleti ikna edemezsiniz. Millet korksaydı 15 Temmuz gecesi meydanlara inmezdi. Bayrağını alan herkes meydandaydı. Az önce de çıkmış diyor ki 'milletvekili sayısını 600'e çıkarıyorlar. Yazık değil mi. Bu memlekette 187 milyon fazladan para ödenecek'. Biz bu adamı hesap uzmanı biliyorduk. Orada da çaktı. Hesabı da bilmiyor. Bilmediğini biliyorduk da kendisi söyledi. 50 milletvekilinin 5 senede alacağı para 45 milyon. Çıkardı, 187,5 milyona bildiği hesap da bu. Anayasayı da böyle okuduysa vay halimize. Vay haline bu milletin, sen onu soracağına bir milletvekilin bir yıllık 2 trilyon fatura nasıl yaptı, onun hesabını sor önce. Bırak bu işleri."

-"Maksat iş yapmak değil, kafa karıştırmak"

Geçmişte yapılanların çok çabuk unutulduğunu belirten Yıldırım, 1995 yılında Türkiye'nin seçmen sayısının 29 milyon olduğuna, bugün ise 59 milyona ulaştığına işaret etti. Yıldırım, o dönemde Meclis Genel Kuruluna milletvekili sayısının 450'den 600'e çıkarılması yönünde düzenleme getirildiğini ancak tepkiler üzerine hiç kimsenin düzenlemeye sahip çıkmadığını anlattı. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Altında bunların imzaları var. CHP'nin, DYP'nin imzası var. Sonra komisyona çektiler 550'ye düşürdüler, tepkiyi alınca. 450'den 550'ye çıkarıyorlar, şimdi Türkiye'nin nüfusu olmuş 80 milyon, seçmen sayısı olmuş 59 milyon, 550'den 600'e çıkmaya laf ediyorlar. 1960 ihtilalinden sonra ne kadar oldu biliyor musunuz? Senato ve Meclis, 640 oldu. Eski cumhurbaşkanlarını koydular, bilmem neyi koydular, 640 oldu vekil sayısı. O zaman ne kadardı nüfusumuz? 40 milyon. 40 milyon iken 640'dı. Şu anda dünyada bütün ülkelerden, en az Türkiye. Neye göre hesap ediliyor? Kaç kişiye bir vekil. Gelişmiş demokrasilerde 50 bin, 60 bin kişiye bir vekil düşüyor. Bizde de 145 bine bir vekil düşüyor. Eğer 600 olursa bu sayısı 123 bine düşecek. Hala Avrupa'daki ülkelerin iki katı. Biz ülkemizin şartlarını biliyoruz. Maksat iş yapmak değil. Maksat kafa karıştırmak. 'Ne kadar memleketi düşünüyormuş.' Sen memleketi o kadar düşünüyorsan, 1992-1998 arasında SSK'yı 2 katrilyon lira zarara soktun, önce onun hesabını ver."

Yıldırım, sivil toplum kuruluşları ile buluştu

Başbakan Yıldırım: (5)

"Kılıçdaroğlu böyle bir gece (15 Temmuz) için, bu darbe kalkışması için, 'kontrollü darbeydi, tiyatroydu' diyor. Kontrollü bir darbe ise kontrol edeni de biliyor herhalde"

"O gece bu ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına, vatandaşına o alçaklar ateş açarken, Kılıçdaroğlu'na da yol açtılar yol"

"Kılıçdaroğlu, askerlikten kurtarmak için 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verildiğini söyledi. Ama parti tüzüklerine, 'Parti Meclisine 18 yaşında üye olacak' özel maddesi koydurmuşlar"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün 15 Temmuz darbe kalkışması için "kontrollü darbeydi, tiyatroydu' dediğini belirterek, "Kontrollü bir darbe ise kontrol edeni de biliyor herhalde. O gece bu ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına, vatandaşına o alçaklar ateş açarken, Kılıçdaroğlu'na da yol açtılar yol." dedi.

Yıldırım, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen, "Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Evet Diyor" programında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SKK Genel Müdürü olduğu dönemde milletin SSK hastanelerinde neler çektiğini bildiklerini söyledi.

"Gece yarısından kuyruğa girip muayene fişi almak, eczana eczane ilaç dolaşmak, o günleri gençler bilemez ama biz iyi biliyoruz, biz yaşadık," diyen Yıldırım, bugün şehir hastaneleri ile 5 yıldızlı otellerden daha iyi hizmet veren, sağlıkta dünyaya örnek bir Türkiye olduğunu kaydetti.

Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, askerlikten kurtarmak için 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verildiğini söylediğini kaydederek, "Şu hale bak, bunu kim söylüyor? Ana muhalefet partisi genel başkanı söylüyor." dedi.

CHP'nin hakikaten böyle mi düşündüğünü öğrenmek için parti tüzüklerine baktırdığını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parti tüzüklerine özel madde koydurmuşlar, genç kotası. 'Parti Meclisine şu kadar seçimle 18 yaşında üye olacak.' Parti Meclisine koyuyor, o da seçimle oluyor. 2011 seçim beyannamelerinde diyor ki 'biz seçilme yaşını 21'e indireceğiz.' Dahası var. 5 Şubat 2015'te bir milletvekilleri, 'seçilme yaşı 18 olsun' diye teklif veriyor, bunu da Kılıçdaroğlu onaylıyor. Bütün bunları yapacaksın, anayasada biz bunun gereğini yapıyoruz, çıkacaksın buna karşı duracaksın. Bu tutarsızlıktır; bu, dün söylediğini, yaptığını bugün inkar etmektir, yakışmaz, tutarlı olacaksın. Siyasette dürüstlük gerekiyor. AK Parti'nin siyaseti bugüne kadar, 'ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız...' Topluma karşı hep dürüst olduk, dürüst siyaset yaptık."

Başbakan Yıldırım, 18-25 yaş arasında 9,5 milyon genç seçmen olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun 9,5 milyon seçmeni yok saydığını söyledi.

Bu sayının, toplam seçmen sayısının neredeyse yüzde 20'sine yaklaştığını ifade eden Yıldırım, "(Gelsinler oy versinler ama aday olmasınlar.) Anlamak mümkün değil. 'Askerlik.' Peki bu 9,5 milyonun yarısı genç kızlarımızdan, kadınlarımızdan oluşuyor, onları ne yapacağız? Hadi erkeklere bir bahane buldun, 'askerlik için yapıyorlar' diyorsun. Kafasında kadınlarımızı, kızlarımız yok, yok kabul ediyor. Hepsinin erkeklerden oluştuğunu zannediyor. Bu kadar dünyadan bihaber Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı var." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu anayasa halk oylamasında bir şeye karar vereceğiz. Türkiye'de artık egemenlik, kayıtsız şartsız milletin mi olacak yoksa egemenliğin birileri tarafından gizli ortakları mı olacak? Bu kararı vereceğiz. Biz diyoruz ki egemenliğe milletten başka kimse karar veremez, bu anayasa ile bunu getiriyoruz. FETÖ'cüler, bölücüler, vesayet odakları, darbe heveslilerinin devri bitiyor. Bunun neresi kötü? Ülkenin ne kadar büyük tehlike ile karşı karşıya kaldığını gördük, 15 Temmuz'da gördük. Ankara'nın 149 şehidi var. O beğenmediğiniz gençlerin, meydanlarda bayrak elde bu ülkenin demokrasisi, geleceği için hayatlarını ortaya koyduğunu hep beraber gördük. 249 şehidin 149'u Ankara'da.

Ne yazık ki tablo bu iken, Kılıçdaroğlu böyle bir gece için, bu darbe kalkışması için 'kontrollü darbeydi, bir tiyatroydu' diyor. Kontrollü bir darbe ise kontrol edeni de biliyor herhalde. O gece bu ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına, vatandaşına o alçaklar ateş açarken, Kılıçdaroğlu'na da yol açtılar yol. Öyle konuşma sen. Darbenin karşısında dimdik duran bir millet var. Size kalsaydı, bu memleketin halini hayal bile edemiyorum. Allaha şükür ki milletine güvenen, milletinden güç alan bir lider var, Recep Tayyip Erdoğan var, AK Parti var ve onun ekibi var."

Başbakan Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bir sabah kalktınız; Başkent, Ankara'dan başka bir yere taşınmış olabilir" dediğini anımsatarak, "Duydunuz mu, duymadınız mı? Söyledi bunu, söyledi. Okumamış. Anayasa'nın ilk üç maddesinde zaten yazıyor, Başkentin Ankara olduğu ayan beyan belli." dedi.

Ankara'ya 15 yılda 182 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesini Ankara'da gerçekleştirdiklerine değindi. Binali Yıldırım, Hacı Bayram ve etrafındaki tarihi değerleri ortaya çıkaracak önemli projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi.

Yıldırım, Ankara'ya Avrupa'nın üçüncü büyük hızlı tren garını yaptıklarını, Sincan, Batıkent ve Kızılay metrolarının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Geçen gün de Keçiören Metrosu'nun açılışını yaptıklarını anımsatan Yıldırım, böylece Ankara'da toplu ulaşıma yönelik önemli adımlar attıklarını belirtti.

Binali Yıldırım, hızlı treni Ankara çıkışlı olarak Eskişehir, Konya ve İstanbul'a kadar götürdüklerini, şu anda Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Kayseri bağlantılarının da devam ettiğini belirterek, Ankara'yı komşu illerle bölünmüş yollarla bağladıklarını söyledi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title