Haberler

Başbakan Yıldırım: "Ohal'i Kendimize İlan Ediyoruz, Vatandaşa Değil"

Başbakan Binali Yıldırım, " Türkiye, silahlı bir darbe girişimine silahsız bir güçle darbe vuran ülkenin adıdır" dedi. Olağanüstü Hal'i millet için değil kendileri için ilan ettiklerini söyleyen Yıldırım, "Bu darbe girişimini başlatanlardan hesap sormamız lazım. En ağır şekilde hukukun, adaletin emrettiği her türlü hesabı sormamız lazım. Bu darbenin sebeplerini ortadan kaldıracak yapısal reformları yapmamız lazım. Bunun için Olağanüstü Hal'i ilan ettik" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile yapılan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin (Teknopark) açılış törenine katıldı. Programda konuşan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bölücü FETÖ terör örgütü darbe girişimi karşısında dimdik ayakta duran, demokrasimize sahip çıkan aziz milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. O karanlık gecede aslında milletiyle beraber bütün kurumlar, valilerimiz, savcılarımız, medyamız, partilerimiz herkes bir oldu, ayrılık kalmadı. Çünkü tehlike büyüktü, Türkiye'nin geleceği ve demokrasisiydi. Marmaris'ten 'inin meydanlara' sesi gelince vatandaş işe sahip çıktı. Hükümet olarak biz de kararlılığımızı vurguladık. Allah'a şükür milletimize kenetlendik ve bu belayı def ettik. 240 vatan evladını bu uğurda şehit verdik. Gerek FETÖ kalkışmasında, gerek bölücü terör örgütü ile mücadele ederken hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

"Darbe yapmaya geldiler, darbeyi yediler gerisin geri gittiler"

"Türkiye, dünya demokrasi tarihinde hiçbir ulusa nasip olmayacak bir silahlı darbe girişimini silahsız bir güçle darbecilere darbeyi vuran ülkenin adıdır" diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Darbe yapmaya geldiler, darbeyi yediler gerisin geri gittiler. Şimdi içeride hesap veriyorlar. Yağma yok. Bu ülkenin kazanımlarını, ülkenin kılcal damarlarına sızıp, bin bir türkü entrikalarla iradeyi ele geçirmeye bu millet müsaade etmedi. Darbe oldu Olağanüstü Hal ilan ettik. Dedik ki biz Olağanüstü Hal'i kendimize ilan ediyoruz vatandaşa değil. Bu darbe girişimini başlatanlardan hesap sormamız lazım. En ağır şekilde hukukun, adaletin emrettiği her türlü hesabı sormamız lazım. Bu darbenin sebeplerini ortadan kaldıracak yapısal reformları yapmamız lazım. Bu darbe girişimin başlatan terör örgütünün bütün bağlantılarını ortaya çıkarmak, bunların devlet ve milletle ilişkilerini kesmek. Bunun için Olağanüstü Hal'i ilan ettik" şeklinde konuştu.

"Petrolümüz yok ama genç nüfusumuz var"

Türkiye'nin fark oluşturacak ürünler üretmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Her şeyi üretirsiniz, herkesin ürettiğini üretirseniz katma değer oluşturamazsınız. Fark oluşturmanız lazım. Bilgiye sahip olacağız, üreteceğiz ve bilgiyi katma değere dönüştüreceğiz. Akıl terini alın terine katacağız. Böylece Türkiye'yi medeniyet yolculuğunda 2023 hedeflerinde dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokacağız. Bunu yapar mıyız, yaparız. Türkiye'nin en büyük üstünlüğü genç nüfusu ve girişimci özel sektörüdür. Petrolümüz yok ama genç nüfusumuz var, dünyayı fellik fellik dolaşan özel sektörümüz var. Müthiş üniversitelerimiz var. Burada yıllarca biz talebeyken efendim 'sanayi üniversite iş birliği önemli' denirdi. Ama lafta. Burada icraat var. Üniversite burada, sanayi burada. Onları bir araya getiren Teknopark da burada. Burada teknoloji üretilecek. Üretilen teknoloji ülkemize katma değer sağlayacak. Şimdi yapmamız gereken şey sattığımız her bir kilo malın birim değerini arttırmak. Şimdi 2 doların altındayız. Gelişmiş ülkeler 10 dolara tırmanmış. Bir kilo mal satıyor 10 dolar alıyor, biz bir kilo satıyoruz 1.80 dolar para alıyoruz. Teknolojiyi yakalamadığımız için katma değer istediğimiz kadar büyüyemiyor" ifadelerini kullandı.

"Ressama gemi projesi çizdiriyor, bakıyor makine dairesi yok"

Geçmiş yıllarda AR-GE faaliyetlerine yeterli önem verilmediğini anlatan Yıldırım, "2002 sonu milli gelirde AR-GE pay yüzde yarım. Şimdi yüzde 1'in üzerine çıktık. Hedef 2.5-3. O zaman araştırma geliştirme tamamen devletin işiydi. Özel sektör 'bu işe para harcanmaz' diyordu. Akla para verme işi eskiden yoktu. Parayla akıl mı satın alınır. Fuzuli masraf olarak görüyordu. Tanıdığım armatörler vardı. Gemi yaptıracak üç kuruş proje parasından kaçınıyor, başkasının projesini araklayıp iş yapmaya çalışıyor. Yanında çalışan ressama para vermiş proje yaptırıyor. O da projeyi yapıyor, veriyor. Gemi yapılmaya başlanıyor. Gemi ortaya çıkıyor, bakıyor ki geminin makine dairesi unutulmuş proje acele olduğu için. Bizim ressamı hemen yakalıyor. 'Ne yaptın, makine dairesini yapmayı unutmuşsun' diyor. Bizimki pişkin 'Ne kızıyorsun düşünsene adamlar fark etmeseydi daha çok yük taşıyacaktın' diyor. Bu günlerden nerelere geldik. Şimdi en büyük iş akıl. Önce akla yatırım yapacağız. Akla yapılan yatırım ülkeye daha büyük katma değer olarak gelmeye devam edecek" dedi.

"Trafikte hız felaket, üretimde hız berekettir"

Türkiye'nin 2015 yılında AR-GE faaliyetlerine harcadığı paranın 6 milyar TL'yi geçtiğini vurgulayan Yıldırım, "Trafikte hız felaket, üretimde hız berekettir. Daha hızlı çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Ürettiklerimizi satacağız, refahımızı yükselteceğiz. Dışarı satarken azimli, alırken nazlı olacağız. Cari açığımızı da azaltacağız" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sabancı Üniversitesi Binali Yıldırım Türkiye Kordsa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title