Haberler

Muhtar Dert Yandı, Başbakan'ın Verdiği Cevap Toplantıya Damga Vurdu: Şu Hale Bak

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir'deki Muhtarlar Buluşması'nda bir muhtar, telefonlarının çalışmadığından dert yandı, Başbakan da ''Şu hale bak, telefon kablolarını bile çalıyorlar ya'' cevabını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir Balçova'daki 'Muhtarlar Buluşması'na Yıldırım ile bir muhtar arasındaki diyalog damga vurdu. Bir muhtar, telefonlarının çalışmadığından dert yandı, Başbakan da ''Şu hale bak, telefon kablolarını bile çalıyorlar ya. Sen onları yazdır hemen halledelim'' cevabını verdi.

"VATANDAŞLAR, BELEDİYELER, DEVLET EL SIKIŞIYOR"

Yıldırım, İmar Barışıyla ilgili olarak da ''Cumhuriyet tarihinin en büyük barışıdır bu. Artık vatandaşlar, belediyeler, devlet el sıkışıyor. Geçmişteki bütün eksikleri, yanlışları bir tarafa bırakıyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz'' dedi.

Başbakan Yıldırım, İzmir'de konuştu

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK BARIŞI

İmar barışını çıkardık. Sizden önemli ricam bu. Bunu anlatın. Bütün hemşehrilerinize bunu anlatın. Cumhuriyet tarihinin en büyük barışıdır bu. Artık vatandaşlar, belediyeler, devlet el sıkışıyor. Geçmişteki bütün eksikleri, yanlışları bir tarafa bırakıyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz. Mülkiyet problemi olanlar, imara aykırılıkları olanlar, başkasının yerine hazine, orman, vakıf inşaat yapmış olanlar, kat mülkiyeti olmayanlar hepsi bu imar barışı içerisinde çözüme kavuşturuluyor. Bu sadece bir başlangıç.

İKİNCİ ADIM ADA BAZINDA YERİNDE DÖNÜŞÜM

Bunun ikinci adımı da buralarda ada bazında yerinde dönüşüme tabii olacak. Önce bir adanın ihtiyacı kadar konut bir yere yapılacak. O adadaki bütün yaşayanlar rızasıyla oraya taşınacak, o ada tamamen yeni baştan yapılıp herkes önceden sahip olduğu hakları koruyarak yeni yere geçecek. Yeni yerde ortak alanlar olacak.

Başbakan Yıldırım, İzmir'de konuştu

"İZMİR İÇİN HAYALLERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Benim başbakanlığım bu seçimlerde sona eriyor. Ama İzmir'e olan sorumluluğum devam ediyor, hem de artarak devam ediyor. Bu makamlar gelip geçicidir. Ama İzmir milletvekili olarak ben bana destek veren hemşerilerimin her türlü sorunuyla daha artan bir şekilde ilgileneceğim. Bunun için daha çok vaktimiz olacak, daha çok bir araya geleceğiz. İzmir için hayallerimizi hayata geçireceğiz.

"BURADA TÜRK TELEKOM MÜDÜRÜ YOK MU KARDEŞİM"

Şu hale bak, telefon kablolarını bile çalıyorlar ya. Sen onları yazdır hemen halledelim. Bak, Konak Tüneltepe Mahallesi'nde de yarısının interneti yokmuş... Burada Telekom Müdürü yok mu kardeşim? Buna bir an önce bakın. Bütün telefon, internet ile ilgili sorunları çıkarken yazın. Bir ay içinde çözülmezse ben tekrar konuşacağım sizlerle. Bu devirde internet, telefon sorunu olur mu? Bir kere sabit telefon eskisi kadar kullanılmıyor. Masrafları değmiyor. Çünkü sabit telefona cevap veren yok. Ama yine de evde olması lazım. Şu anda nüfusun yüzde 95'i cep telefonu kullanıyor. Evdeyken bile cep telefonu kullanıyoruz değil mi? İnternet ve cep telefonu meselesi İzmir'in her tarafında halledilmesi lazım. Varsa ki var olduğunu görüyorum, burada duydum muhtarlardan. Biraz sonra çağırdılar telefon şirketinin yöneticileri bu bilgileri alıp hemen takiplerine başlayacağız. E-devlet ile büyük kolaylıklar oldu. Biraz muhtarların aleyhine oldu. Eskiden kağıtlar falan veriyorduk, üç beş kuruş alınıyordu, o azaldı.''

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Cep Telefonu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title