Haberler

Başbakan Yıldırım, Kudüs Tehlikesini Bu Sözlerle Anlattı: Pimi Çekilmiş Bomba

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili çok sert konuşarak "Kudüs'ün statüsü ile oynamak pimi çekilmiş bomba gibi olur." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore ziyareti dönüşü uçakta, soruları yanıtladı. ABD'nin Kudüs kararı ile ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Kudüs'ün statüsü ile oynamak pimi çekilmiş bomba gibi olur. Karar neresinden bakarsak bakalım vahimdir" dedi.

"KUDÜS'ÜN STATÜSÜYLE OYNAMAK PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA ŞEKLİNDE SONUÇ DOĞURUR"

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Bu biraz Kuzey Irak yönetiminin referandum ilan etme kararına benziyor. Bütün dünya karşısında, ona rağmen bu referandumu, bu gayrimeşru referandumu ilan ettiler ve sonunda da neler olduğunu hep beraber gördük. İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik... Her üç semavi din için burası (Kudüs) kutsal bir mekan. Dolayısıyla buranın konumuyla, statüsüyle oynamak adeta pimi çekilmiş bir bomba şeklinde bir sonuç doğurur.

"RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER"

Neresinden bakarsak bakalım vahim bir düşüncedir. Düşüncesi bile vahimdir. Hayata geçirmek demek, Ortadoğu'yu, bölgeyi büyük bir felakete sürüklemek demektir. Ümit ederim sağduyu hakim gelir, böyle vahim bir kararı Amerikan Başkanı bütün dünyayı karşısına alarak Müslüman dünyası başta olmak üzere böyle bir karara varmamış olur. Ümidimiz budur. Rüzgar eken fırtına biçer, işin özeti. Cumhurbaşkanımız bu konuda gerekli uyarıları yaptı. Biz Kore Başbakanından sonra basın toplantısında bu konuda kapsamlı değerlendirmemizi yaptık. Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı başkanı olarak da Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Aralık itibarıyla devlet, hükümet başkanlarını zirve toplantısı için davet ettiler.

"AKILLA İZAHI YOK"

Dünya kadar sorun var, önce onları çözelim. Suriye, Yemen, Libya, Irak var, Katar, diğer ülkeler arasında sorunlar var. Bütün bunlar ortadayken bir de daha büyük bir sorunu bölgenin gündemine getirmenin hiç akılla, izanla izahı yoktur.

"ESKİ CHP BÖYLEMİYDİ"

Tabii bu medya ile ilgili bir değerlendirmesi doğrusu çok kabul edilebilir bir şey değil. Yani, fikir özgürlüğü, medyaya baskı, yazarlar şöyle oluyor, bir yandan büyük büyük laflar edeceksin, ondan sonra da kalkacaksın bir basın yayın kuruluşuna ATV'ye, Sabah grubuna 'ipi boynunuza geçiririz' gibi tehditlerde bulunacaksın. Bu, Sayın Kılıçdaroğlu'nun gerçek anlamda demokrasiyi içselleştirmediğini, bir intikam duygusu ile yaşamakta olduğunu gösteriyor, içerideki ruh halinin dışarıya yansımasından başka bir şey değildir. Dolayısıyla milletimiz de 'Hangi Kılıçdaroğlu' diye bir soru sorma hakkına böylece sahip oluyor. 'Tayyip Bey, önceden böyleydi şimdi böyle mi' diye laflar ediyor. Bu söylemiyle ben de diyorum ki 'Eski CHP böyle miydi, şimdi ki CHP'ye bak onun genel başkanına bak'. Zerre kadar önceki CHP'den bir eser yok. Marjinal parti görünümüne düşmüş vaziyette. Bir gün FETÖ'cüler, bir bakıyorsunuz bölücülerle iş tutuyor. Ne olacak bu CHP'nin hali? Bunca işimiz arasında bununla uğraşmak durumundayız. Ama Kılıçdaroğlu, 'Eski Tayyip Bey nerede şimdiki Tayyip Bey nerede' diyor da Tayyip Bey aynı yerinde de Kılıçdaroğlu nerede onu Allah bilir.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Güney Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title