Haberler

Fakıbaba, "Şeker Fabrikalarını Satın Alabiliriz" Sözlerini Düzeltti

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, "Fakıbaba'yla konuştum. Şeker fabrikalarının bazılarını biz alabiliriz yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, Tarım Bakanı'nın şeker fabrikalarıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek kamu kurumlarının özelleştirmeye talip olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

FAKIBABA NE DEMİŞTİ?

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak biz de talipli olacağız. Şartlarımız uyduğu takdirde Tarım Kredi Kooperatifleri olarak birkaç fabrikayı biz almayı düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, AK Parti hükümeti mutlaka halkın lehine olan kararları alan bir hükümettir.

Gruplar kendi aralarında anlaştılar. Hangi takvimde çalışacaklarını kendi aralarında karar verdiler. Pazartesi çalışıldı. Geçen hafta CHP'nin tüzük kurultayı nedeniyle onlara bir imkan tanındı. Pazartesi çalışma günü değil mi? İcap ederse 7 gün çalışılabilir.

"BAŞKA KURUMUN ALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kendisiyle konuştum, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Bizim sektörü özelleştirirken başka bir kurum marifetiyle talip olmamız söz konusu değil.

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title