Haberler

Top Atışlarının Ardından Başbakan'dan İdlib Mesajı: Rusya İle Beraber Çalışıyoruz

Güncelleme:

TSK'nın sabahki top atışlarının ardından İdlib operasyonu hakkında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Rusya ile birlikte çalışıyoruz. Bölgede güvenliği sağlayacağız.'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İdlib operasyonu hakkında konuştu. Yıldırım, ''Rusya ile birlikte çalışıyoruz. Bölgede güvenliği sağlayacağız.'' dedi.

''BİRDEN FAZLA TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE EDİYORUZ''

Başbakan Binali Yıldırım, "İdlib'de güvenliği sağlayacağız, Rusya ile birlikte çalışıyoruz" dedi. AK Parti'nin 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ikinci gününde Başbakan Binali Yıldırım, sabah saatlerinde kabine üyelerinin de bulunduğu sahneden partililere seslendi. Yıldırım'ın toplantıda birlik mesajı verdiği belirtilirken, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve ardından yaşananlara değindiği öğrenildi. Yıldırım'ın, FETÖ'cülerin adalet önünde tek tek hesap verdiği, terör örgütleriyle mücadelede milletten güç alındığına işaret ettiği kaydedildi. Yıldırım'ın, terör örgütleriyle mücadele ederken mağduriyetlerin önüne de geçmeye çalıştıklarını, OHAL inceleme komisyonunun göreve başladığını ve dünyada Türkiye gibi birden fazla terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülkenin olmadığını kaydettiği belirtildi.

''PKK'YI KURUTMA AŞAMASINA GELDİK''

Terörle mücadelede milletin desteği dışında iki önemli unsurun olduğunu belirten Yıldırım'ın, birincisi 'ilk kez ülkemizde bütün güvenlik birimleri bir arada ve uyum içinde çalışması', ikincisinin ise 'bölücü terör örgütü PKK'nın neredeyse kurutma aşamasına gelmesi' olduğunu ifade ettiği belirtildi.

TEŞKİLATLARA 'GÜVEN' VURGUSU

Yıldırım'ın terörle mücadele konusunda parti teşkilatlarının bölgedeki çalışmalarına önem verdiği kaydedilerek, her konuda olduğu gibi bu konuda da bütün teşkilatlara güveninin tam olduğunu belirttiği öğrenildi.

'İDLİB' DE MASADAYDI

Yıldırım'ın partililere ulaştırma, dış politika, ekonomi, AB ilişkileri, Kuzey Irak referandumu, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar konusunda da bilgi verdiği kaydedildi. Yıldırım'ın İdlib konusunda da önemli mesajlar verdiği öğrenilirken, 'bölgede çatışmasızlık' için verilen mücadeleye dikkat çektiği belirtildi. Yıldırım, "İdlib'te güvenliği sağlayacağız, Rusya ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

Toplantı, Yıldırım'ın konuşması sonrası soru-cevap şeklinde devam etti

Başbakan Yıldırım'ın konuşması sonrası, kabine üyelerinin de partililerin sorularına cevaplar verdiği bildirildi. Kampın ikinci günü, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğleden sonra yaptığı kapanış konuşması ile sona erecek.

FIRTINA OBÜSLERİ 7 ATIŞ YAPTI

Öte yandan Türkiye'nin de dahil olduğu İdlip'te ateşkesi koruma operasyonunun 2'nci gününde, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Karakolu'ndan, İdlip kentine doğru Fırtına obüsleriyle 7 kez atış yapıldı.

BÖLGEYE İNTİKAL YAPILDI

ÖSO güçleri, terör örgütü El Kaide bağlantılı El Nusra'nın devamı olan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ile Ahrar'uş Şam'ın kontrolünde olan Suriye'nin Türkiye'ye komşu İdlib kentine girmişti. Sınırda da hareketlilik yoğun. Dün gece bölgeye intikal yapıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title