Haberler

Başbakan Yıldırım Bir Kez Daha Hamamönü'nde

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen ve kısa süre içerisinde Ankara'nın kültür sanat merkezi haline gelen Hamamönü, Başbakan Binali Yıldırım'ı bir kez daha ağırladı. Başbakan Yıldırım, Hamamönü'nde Mehmet Akif İnan Vakfının açılış töreninde Altındağ Belediyesine teşekkür etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin de yer aldığı törende, devlet erkanı da tam kadro olarak hazır bulundu.

Sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin ve büyükelçiliklerin birer birer temsilcilik açtığı Hamamönü, Altındağ Belediyesi tarafından yenilenen yüzüyle farklı kurum ve kuruluşa ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Bu doğrultuda tercihini Hamamönü'nden yana kullanan son vakıf ise Mehmet Akif İnan Vakfı oldu. Mehmet Akif İnan Vakfı Hizmet Binası'nın açılışını Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirdi. Protokol konuşmalarının ardından Başbakan Yıldırım ve beraberindeki heyet, vakıf binasını gezdi. Daha sonra Hamamönü'nde kısa bir tura çıkan Başbakan Yıldırım, bölge esnafıyla sohbet etti. Başbakan Yıldırım'a Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki eşlik etti. Heyet, daha sonra Taceddin Dergahı'nda cuma namazı kıldı.

Başbakan Yıldırım'dan Altındağ Belediyesine teşekkür

Açılışı yapılan vakıfta Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen'in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın hatırasının yaşatılacağını belirten Başbakan Yıldırım, bu çatı altında nitelikli projelere ve güzel çalışmalara imza atılacağını söyledi. Başbakan Yıldırım, "6 Ocak'ta, yani vefatının 18'inci yıl dönümünde Mehmet Akif İnan'ın hasretini bir kez daha yüreğimizde hissedeceğiz. Mehmet Akif İnan ve bütün merhumlar için bir Fatiha okumanızı istirham ediyorum. Akif hocamızın sevdaları ve ufku ondan bir miras olarak son derece gür bir sedayla yankılanıyor" dedi.

Mehmet Akif İnan'ın Kudüs şairi olarak bilindiğine de dikkat çeken Yıldırım, İnan'a olan sevgisini, "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde/Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu/Varıp eşiğine alnımı koydum/Sanki bir yeraltı nehri çağlıyordu" dizeleriyle ortaya koydu. Başbakan Yıldırım, vakfın açılmasında desteğini esirgemeyen Altındağ Belediyesine de teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altındağ Belediyesi Mehmet Akif İnan Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title