Haberler

Başbakan Yıldırım Afrin Hilal Gibi Çepe Çevre Emniyete Alındı-1

Dha ANKARA- Başbakan Yıldırım: Afrin hilal gibi çepe çevre emniyete alındı

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, Mehmetçiğimiz havadan ve karadan harekatı büyük bir başarı ile kararlılıkla sürdürüyor. Afrin hilal gibi çepe çevre emniyete alındı. Sınırımıza yakın bölgeleri tamamen terörden temizledik. Şimdi Özel Harekat Timlerimiz ile beraber adım adım temizlik yaparak gidiyoruz. Gönüllü güvenlik korucularımız, polisimiz, jandarmamız da bölgeye intikal ettiler. Önde ÖSO ve kahraman Mehmetçiğimiz giderken arkada asayişi de polis, güvenlik korucusu ve polis özel harekat temin etmiş olacak. Görülen tablo şudur; PKK, PYD, DEAŞ sivillere işkenceye, vatandaşı yerinden yurdundan etmeye devam ediyor. Şu anda bölge halkının yüzde 60'ı evlerini terk etmiş durumda. Bu hainler insanların yaşadığı yerlere patlayıcı tuzaklar kurmuş. Evleri boşaltıp cephaneye çevirmiş. Şimdi kazdıkları kuyuya kendileri düşüyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"PYD, YPG, PKK, DEAŞ TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE VAR"

Yıldırım, "Ana muhalefet partisi CHP'nin bazı vekilleri bir laf dolaştırıyor; 'Hükümet YPG, PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmemiş.' Bakalım gerçekler böyle mi? Belgelerle geldim o yüzden. 28 Şubat 2015'ten beri yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantılarının tamamında bu PYD, YPG, PKK, DEAŞ terör örgütlerine karşı topyekün mücadele var. Bununla da kalmamışız 19 Ekim 2016'da Milli Güvenlik Kurulu siyaset belgesinin bakanlar kurulu kararına dönüştürmüşüz. CHP'nin profesör olan vekili bunu yaparsa diğerleri ne yapar siz düşünün. Bunların dünyadan haberi yok. Allah bunlara yardım etsin. Bunların farklı isimler altında örgütler olduğunu da bütün dünyaya yine biz ilan ettik. Mücadele devam ediyor" diye konuştu.

(ÇOCUK İSTİSMARI) "YASAL DÜZENLEMELER YAKINDA MELİS'TE OLACAK"

Çocuk istismarına ilişkin Yıldırım, "Çocuk istismarına yönelik sebeplerin ortadan kaldırılması, adli süreç boyunca mağdurların korunması, tedavisi ve çocukların ailelerinin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi, cezaların caydırıcılığının daha arttırılması için kapsamlı bir çalışmayı başlattık. Yasal düzenlemeler yakında Melis'te olacak. Buna benzer olayların tekrarlanmaması için sadece yasal düzenleme yetmez. Eğitim başta olmak üzere aile ve toplumun her kesimine büyük görevler düşmektedir" dedi.

"TÜRKİYE'YE AYAR VERMEK İSTEYENLER UTANÇ DOLU MAZİLERİN KARŞISINDA YÜZLERİ KIZARMAYA MAHKUMDUR"

Yıldırım, "Hollanda Parlamentosu'nda alınan 1915 kararı adaletsiz bir karardır. Bizim için yok hükmündedir. 1915 olaylarına soykırım diyenler, tarihe bakıp kendi utançlarının hesabını vermesi gerekiyor. Tarih kayıtları ortadadır. İnsanlık dışı eylemler konusunda en kötü sicil bu iddiayı ortaya atanlara aittir. Bizim tarihimizde sömürge, katliam, soykırım yok. Kardeşlik, birlik var. Bu yolla Türkiye'ye ayar vermek isteyenler utanç dolu mazilerin karşısında yüzleri kızarmaya mahkümdur" açıklamasında bulundu.

"AFRİN HİLAL GİBİ ÇEPE ÇEVRE EMNİYETE ALINDI"

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Yıldırım, "Mehmetçiğimiz havadan ve karadan harekatı büyük bir başarı ile kararlılıkla sürdürüyor. Afrin hilal gibi çepe çevre emniyete alındı. Sınırımıza yakın bölgeleri tamamen terörden temizledik. Şimdi Özel Harekat Timlerimiz ile beraber adım adım temizlik yaparak gidiyoruz. Gönüllü güvenlik korucularımız, polisimiz, jandarmamız da bölgeye intikal ettiler. Önde ÖSO ve kahraman Mehmetçiğimiz giderken arkada asayişi de polis, güvenlik korucusu ve polis özel harekat temin etmiş olacak. Görülen tablo şudur; PKK, PYD, DEAŞ sivillere işkenceye, vatandaşı yerinden yurdundan etmeye devam ediyor. Şu anda bölge halkının yüzde 60'ı evlerini terk etmiş durumda. Bu hainler insanların yaşadığı yerlere patlayıcı tuzaklar kurmuş. Evleri boşaltıp cephaneye çevirmiş. Şimdi kazdıkları kuyuya kendileri düşüyor" diye konuştu.

"DOĞU GUTA'DA KİMYASAL SİLAH KULLANILDIĞI YÖNÜNDE ÇOK CİDDİ İDDİALAR VAR"

BM'nin Doğu Guta kararına ilişkin Yıldırım, "BM, 30 gün süreyle Guta'da ateşkes ilan edilmesini kararlaştırdı. Şu anda Doğu Guta'da ne yazık ki bir insanlık dramı, ayıbı yaşanıyor. Şu anda acil insani yardım bile yapılamıyor. Karar alınmış olmasına rağmen daha kararın mürekkebi kurumadan rejim tekrar saldırmaya başladı. Yine kimyasal silah kullanıldığı yönünde çok ciddi iddialar var. Doğu Guta'da yaşanan vahşetin daha da derinleşmemesinden endişe duyuyoruz. Afrin'deki harekatı, Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM konsey kararının Doğu Guta ile ilgili olduğu aşikardır. Türkiye sivillere değil eli kanlı terör örgütlerine karşı ve oradaki sivilleri kurtarmak için bir temizlik harekatı yapıyor. Bu iki şeyi birbirinden ayırmak lazım. İdlib'te bugüne kadar 6 gözlem noktası tesis ettik. Bu noktaların amacı gerginliği azaltmak ateşkesi kalıcı hale getirmek. BM başta olmak üzere uluslararası toplumun çabalarına önem veriyoruz. Suriye'nin bütün terör örgütlerinden temizlenerek Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması önceliğimizdir. Yaşanan sivil katliamalar karşısında 3 maymunu oynamadık, oynamayacağız. Müttefikimiz olan ülkelerin de aynı onurlu duruşu sergilemelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÜN NATO MÜTTEFİKİMİZ ÇEKYA'NIN İMTİHAN GÜNÜDÜR

Salih Müslim'in göz altına alınmasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "Kırmızı bülten ile arama kararı çıkardığımız PKK, PYD elebaşlarından Salih Müslim 24 Şubat'ta Çek Cumhuriyeti'nde göz altına alındı. Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, dışişleri adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gerekli temaslar sürüyor. Gün NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Ümit ederiz ki müttefikimiz Çek Cumhuriyeti, terörle mücadele yaşanan hassasiyeti görür gerekli dayanışmayı sergileyerek bu teröristi bize iade eder. Sonu ne olursa olsun şu kesin; eli kanlı terör örgütlerinin ele başları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecek, dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"VATANDAŞIN MALİYEDE BİRİKEN KDV'LERİ ARTIK İADE EDİLECEK"

Yıldırım, "İstihdam artışını kabullenemeyenler, bu artışı kursiyerlere, stajyerlere bağlamayı ihmal etmediler. Bu artışın hiç bir yerinde kursiyerler, stajyerler yoktur. Tamamen Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kayıtlı rakamlarıdır. Okumadıysanız gönderelim. Bugün itibari ile 50 yıllık bir reformu hayata geçirecek Katma Değer Vergisi ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarıyı da meclise gönderiyoruz. Bu tasarı yasallaştığında vatandaşın maliyede biriken KDV'leri artık iade edilecek. Vatandaşın devletten KDV alacağı kalmayacak bir takvime göre ödenecek. Ödenmezse 3 aydan sonra faiz işleyecek. Asgari ücret yılın başında da sonunda da aynı olacak bir kesinti olamayacak. 2020 yılı sonuna kadar yeni bir istihdam seferberliği için kolaylıklar getiriyoruz" açıklamasında bulundu.

"16 YAŞ VE ÜZERİNDEKİ ARAÇLARIN HER TÜRLÜ ARACIN HURDAYA AYIRANLARA 10 BİN LİRAYA KADAR TEŞVİK VERİYORUZ"

Yıldırım, "16 yaş ve üzerindeki araçların her türlü aracın hurdaya ayıranlara 10 bin liraya kadar teşvik veriyoruz. Böylece trafik güvenliğin arttırıyoruz ve otomotiv sektörünün çalışmaya üretmeye devam etmesini sağlıyoruz. Motorlu Taşıtlar Kanunu ile Trafik Kanunundaki farklı tanımlamaları ortadan kaldırıyoruz. Böylece minibüsçüler daha az vergi ödeyecek" dedi.

"GÖRÜŞMELER BAŞLAMADAN ÇAMUR ATMAYA BAŞLADI ANA MUHALEFET 'BU BİR İTTİFAK DEĞİL KOALİSYON' DİYE"

Yıldırım, "Cumhur ittifakı ile genel seçimlerde, birlik ve beraberlik devam edecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören ilk seçimlerde, yüzde 50 fazla bir oy ile cumhurbaşkanımızı tekrar seçeceğiz. Cumhur ittifakına bile laf edenler var. Bu CHP değil miydi referandumda hayır cephesini açan, cumhurbaşkanlığı seçiminde 14 direkli çatı ittifakını kuran değil miydi? Bu işleri korsan olarak yapıyorlardı şimdi gizli saklı yok. Herkes nerede duracağına karar versin milletin yanında mı yoksa onların yanında mı duracaksınız? Ana muhalefet, son iki seçimde bunu örtülü yapıyordu zaten. Şimdi açık seçik kim kiminle beraber olacaksa ona göre vatandaşın önüne çıksın diyoruz. Bazıları bundan rahatsız. Daha görüşmeler başlamadan çamur atmaya başladı ana muhalefet. 'Bu bir ittifak değil koalisyon' diye. İşi sulandırmaya, çarpıtmaya gayret ediyor. 'Bizim evde oyların yarısı CHP'ye yarısı da HDP'ye' gitti diyen senin partilin değil miydi? Ne çabuk unuttun" açıklamasında bulundu.

Yıldırım, Artvin'deki Cankurtaran Tüneli'nin yarından itibaren ulaşıma açılacağını da belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Binali Yıldırım Afrin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title