Haberler

Başbakan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Eller her yeri karıştırmak ister. Eller Suriye'yi karıştırdı. Daha önce Irak'ı ve Mısır'ı karıştırdı. Ama aynı el buraya geldiğinde o elin maşasını biz yakıyoruz, o bizi yakacağına." dedi.

Türkeş, AK Parti Kilis İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, hükümet olarak meseleleri yerinde gördüklerini, tespitleri ışığında çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda Gaziantep ve Kilis'te temaslarda bulunduklarını dile getiren Türkeş, "Benden bir süre önce de ilgili Başbakan yardımcılarımız ile bakan arkadaşlarımız gelmişti. Kilis'imizin ayrı bir özelliği var. Biz bunu biliyoruz, bunun farkındayız. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere her fırsatta da bunu dile getiriyoruz." diye konuştu.

Kilis'te Suriyeli sığınmacının nüfusuna değinen Türkeş, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada neredeyse birebir misafir ağırlıyoruz. Kilis nüfusu kadar Suriye'den gelen misafirimiz var. Buna rağmen çok şükür birlik ve düzen de bir zafiyet olmadı. Tabi ki sıkıldığımız, bunaldığımız durumlar oluyordur. Dertlerin olduğu kaçınılmazdır. Ama hepinizden Allah razı olsun, gani gönüllü bir şekilde buraya gelen mağdur olmuş Suriye'deki insanlara da kapınızı açtığınız, gönlünüzü açtınız. Biz de bunu görüyoruz, gözlemliyoruz."

Türkeş, kenti daha güvenli bir yer haline getirilmesini önemsediklerini ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Roketlerle birlikte insanın huzuru kaçıyor. 15 Temmuz akşamı bizim başımıza geldi. Bizim sinirimizi bozdu. Buraya düşmüş 95 tane. Fırat Kalkanı Harekatı'yla biraz daha süresi var. Bu çalışmalar bittiğinde oradaki teröristleri buradaki menzilin dışına alabilirsek burayı daha sağlıklı ve güvenli, daha huzurlu bir yer haline getirmeye çalışacağız. Buraya gelirken özellikle Sayın Başbakanımızın selamlarını sizlere getirdim. Kendisi bana 'Ben de biliyorum, Güneydoğu kalkınma paketiyle ilgili Güneydoğu'ya yatırım yapılıyor, bize yapılmıyor gibi serzenişler var. Kilis'e özellikle git, gittiğinde orada, 'Güneydoğu ile alakalı bu çalışmanın bir benzeri Kilis için de yapılacak, müsterih olsunlar' de. Bunları anlatmamı istedi. Bunun müjdesini vermemi istedi."

Kararlılık ve azimle mücadelenin önemine dikkati çeken Tuğrul Türkeş, "Eller her yeri karıştırmak ister. Eller Suriye'yi karıştırdı. Daha önce Irak'ı ve Mısır'ı karıştırdı. Ama aynı el buraya geldiğinde o elin maşasını biz yakıyoruz, o bizi yakacağına. Maalesef şehitlerimiz oluyor. Onlar yüreğimizi yakıyor ama çok şükür bugüne kadarki mücadele içerisinde buranın diğer ülkeler gibi karıştırılmayan bir ülke olduğu mesajını güçlü bir şekilde verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bunun bilinmesi lazım. Eski bir laf var; 'sivrisineği öldürmek değil, bataklığı kurutmak lazım.' Bataklığı da kurutmak zaman alıyor. Bu millet inançlı ve imanlı bir millet. Kararlığımız ve azmimiz görüldükçe umuyoruz ki bu sıkıntılar da gün geçtikçe azalacak. Daha huzurlu, daha rahat ve daha refahlı bir ülke olarak hayatımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Tuğrul Türkeş Suriye Kilis Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title