Haberler

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş KKTC'de

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün KKTC'ye gitti. Özel uçakla KKTC'ye giden Türkeş, ilk olarak KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Görüşme öncesi ve sonrasında basına açıklama yapılmadı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş daha sonra KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile KKTC Başbakanlığında bir araya geldi.

Türkeş: " Adada sürdürülen Müzakere sürecinden memnunuz"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yeni hükümetin kurulmasının ardından KKTC'de olmaktan memnun olduğunu kaydetti. Adaya gelir gelmez KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa akıncı ile görüştüğünü kaydeden Türkeş, Adada sürdürülen Müzakere sürecinin iyi bir şekilde devam ettiğini ve Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği, özgürlüğü doğrultusunda yapılan özverili çalışmalardan Türkiye olarak mutluluk duyduklarını söyledi. KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi- Ulusal Birlik koalisyon Hükümetinin bozulmasının ardından kısa bir süre içerisinde yeni Hükümetin kurulması, gerek müzakere sürecinde gerekse ülke içerisindeki çalışmalar açısından önemli olduğunu kaydeden Türkeş, yeni Kurulan UBP-DP Koalisyon hükümetine başarılar diledi.

Özgürgün "Türkiye ile uyumlu çalışmanın önemini biliyoruz"

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i KKTC'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özgürgün, Anavatan Türkiye ile birlikte uyum içerisinde çalışmanın önemini bildiklerini kaydetti. KKTC Başbakanı Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti ile yapılacak uyumlu çalışmaların, gerek Kıbrıs Müzakereleri çerçevesinde, gerekse iç konularda her hangi bir sıkıntı yaşamadan gelişmelerin çok daha hızlı olacağını söyledi.

Türkeş, daha sonra KKTC'de geçtiğimiz hafta içerisinde Kurulan Ulusal birlik Partisi (UBP) Demokrat Parti (DP) hükümetinin yeni bakanlar kurulu üyeleri ile de bir araya geldi. Türkeş iki günlük KKTC Temasları çerçevesinde Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve bazı siyasi partiler ile de temaslarda bulunacak. Türkeş Temaslarının ardından 23 Nisan Cumartesi günü KKTC'den ayrılacak.

Görüntü Dökümü

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş in KKTC Cumhurbaşkanlığına gelişi ve Akıncı tarafından karşılanması.

Akıncı Türkeş Görüşmesi

Türkeş başbakan Özgürgün görüşmesi

Türkeş açıklama

Özgürgün açıklama - Lefkoşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özgürgün Mustafa Akıncı Tuğrul Türkeş Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title