Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Teröre Asla Alışmayacağız -3

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörün amacının yılgınlık ve korku yaratmak olduğunu belirterek, "Asla teröre alışmayacağız" dedi.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörün amacının yılgınlık ve korku yaratmak olduğunu belirterek, "Asla teröre alışmayacağız" dedi. İstanbul'daki terör saldırısı sonrası çeşitli ülkelerden gelen destek mesajlarının olumlu, ancak yeterli olmadığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Örgütlerin amacının korku, panik ve yılgınlık oluşturmak, halkı bu atmosfer içerisinde çaresiz ve hareketsiz bırakmak olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Milli, ortak duruşumuzu sergilemeyi sürdürdüğümüz sürece herkes bilsin ki, biz asla yılgınlık ve korku siyasetine teslim olmayacağız. Millet olarak terör örgütlerinin istemiş olduğu bu istikamette oluşturacakları psikolojinin içerisine hapsolmayacağız. Ayrıca, asla teröre alışmayacağız. Hesap soracağız" dedi.

'DESTEKLER OLUMLU, ANCAK YETERLİ DEĞİL'

İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sonrası çeşitli ülkelerden gelen destek mesajlarının olumlu, ancak yeterli olmadığını belirten Numan Kurtulmuş, "Ortaya konulan destekleri olumlu bulduğumuzu ifade ediyoruz ancak, yeterli bulmadığımızın da altını çiziyoruz. Bundan sonra destek mesajları veren ülkelerdeki dostlarımızın, samimiyetle, teröre karşı mücadelede Türkiye ile açık ortak bir paydaşlığı sürdürmeleri gerekir. PKK'nın Avrupa'daki faaliyetlerini kısıtlayacak bir yaklaşım bekliyoruz. Uygulamada da Türkiye'nin yanında olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

DÜŞEN F- 16 UÇAĞI

Kurtulmuş, bu akşam saatleri itibarıyla 19.31'de Mardin yolundan Diyarbakır yoluna yaklaşırken F-16 uçağının düştüğünü belirterek, "Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz otomatik pilotla kendisini uçağın dışına atmış ve sağ salim kurtulmuştur. Şu an itibarıyla üsse dönmüş ve orada bulunmaktadır. Konu bütün detaylarıyla incelenmektedir. Uçak, uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi. Uçuşu tam tamamlamak üzereyken, uçağın düşmesi hadisesi vuku buldu. Bunun kuvvetle muhtemel bir teknik arıza nedeniyle meydana geldiği şeklindedir. Önümüzdeki saatlerde kaza kırım ekipleri de olay yerine intikal ederek bu düşme olayını inceleyecekler." dedi.

'EL BAB KONUSUNDA SON NOKTAYA GELİNDİ'

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı'na da değinerek, "El Bab konusunda son noktaya doğru gelinmiştir. Bu anlamda şehir çevrelenmiş ve son bitirici operasyonun hazırlıkları yapılmaktadır. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde El Bab ile ilgili harekatın o kısmı bitirilmiş olacak" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title