Haberler

Kurtulmuş'tan Hollanda'nın İniş Yasağı Kararına Sert Tepki: Aklınızı Başınıza Alın

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal eden Hollanda'ya sert sözlerle yüklenen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hollandalı siyasetçileri aklı başında davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal ettiği belirtildi. Rotterdam Başkonsolosluğu Konutu'nda konuşma yapmak için Hollanda'ya gidecek olan Bakan Çavuşoğlu, iniş izninin iptal edildiğini, Bahçeşehir Üniversitesi'nde yaptığı konuşma sırasında açıkladı.

"BUNUN ALTINDA KALMAYIZ"

Skandal kararla ilgili hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Alınan kararın akla, mantığa aykırı olduğunu savunan Kurtulmuş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı dünyanın her yerine gider, bütün dost müttefik ülkelerimizi ziyaret edebilir, kampanyaya katılır, görüşlerini ifade eder. Bütün siyasetçiler bu şekilde hareket edebilir. Ama bunun kabul edilebilmesi mümkün değildir. Akla, mantığa, dostluğa, demokrasiye, insanlığa, insan haklarına aykırı son derece yanlış bir uygulamadır. Türkiye olarak bunun altında kalmayız. Türkiye, gerekli her türlü cevabı bu uygulamayı yapanlara verir" dedi.

"AKLI BAŞINDA DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ"

Bu yasağın akbul edilebilir bir durum olmadığını belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Son derece yanlış, son derece sakat, neresinden bakarsanız bakın ne demokrasiyle ne insan haklarıyla ne fikir özgürlükleriyle ne de Avrupa'nın baştan aşağı saydığınız değerlerin hiçbirisiyle bağdaşmayan son derece faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir. Hollandalı siyasetçileri aklı başında davranmaya, makul davranmaya davet ediyoruz. Bu, doğrudan doğruya bir seçim kampanyasında 'Hayır' cephesinde yer almanın ötesinde, Türkiye'ye karşı açık bir husumet belirtisidir. Bunu kabul edemeyiz."

KAYNAK: BATI DÜNYASI ORTA ÇAĞ KARANLIĞINA DÖNDÜ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,"Almanya, bizim bakanlarımızın, bizim soydaşlarımıza referandum la ilgili, anayasa değişikliğiyle ilgili bir şeyler anlatmasına izin vermiyor. Hani ifade özgürlüğü vardı? Hollanda, bugün gerçekten söylüyorum, Batı dünyası için bir utanç günüdür. Batı dünyası için bugün Orta Çağ karanlığına geri döndükleri günün başlangıcıdır. Hollanda Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığının uçağına iniş izni vermiyor. Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hollanda'ya Hollanda'nın iç siyasetine karışmak için mi gidiyor'ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Hollanda'ya savaş ilanına mı gidiyorlar'" diye konuştu.

"UTANÇ TABLOLARI"

"Türkiye'nin milletvekilleri, bakanları, teşkilata mensup insanları, siyasetçileri Almanya'ya, Hollanda'ya bir fitne fesat çıkarmak için mi gidiyorlar'" sorusunu yönelten Kaynak, şu değerlendirmede bulundu:

"Avrupa'da yaşayan 5 milyon soydaşımız var. Bunların seçme ve seçilme hakları var, bunların oy hakları var, bu oylarını da o devletlerin, o hükümetlerin uygun gördüğü yerlerde kullanmalarına imkan vermişler, o imkanlarını kullanma hakları var. Hollanda, Avrupa medeniyetinin temsilcisi olan, Avrupa Birliği'nin ilk kurucusudur. Şimdiki Avrupa kıtasının ilk çekirdeğini oluşturan Hollanda'nın, Türkiye'nin Dışişleri Bakanına reva görmeye çalıştığı bu muamele bir medeni, kalkınmış topluma yakışır mı' Bugün, 2017 yılı mart ayı, aslında önceden de bu mülteciler meselesinde de yaptıklarıyla gerçekten utanç tabloları koydular insanlık adına, Avrupa medeniyeti adına, bugün Orta Çağ'ın o karanlık dehlizlerine geri dönüş yolunda bir önemli mesafe, önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyebilirim."

BİR TEPKİ DE ZEYBEKÇİ'DEN

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesiyle ilgili "Bu uygulamayı nefretle kınıyorum, kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye bunun gereğini de yapacaktır. Ama aklı selim içinde, bu provokasyon ve algı operasyonunu düzenleyenlere, bu iyi ilişkilerden rahatsız olanlara prim vermeme adına da dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum." dedi

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title