Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Uçakları ve helikopterleri vardı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Uçakları ve helikopterleri vardı. 1 dolara ruhları satılmış askerleri de vardı ama hesap edemedikleri bu milletin cesareti, milletin kararlılığıydı. Hesap edemedikleri bu ülkenin başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'cesaretle yürüyün meydanlara, bu eşkıyaya geçit vermeyin' talimatıydı. Bu hesap tutmadı, tutmayacak. İnşallah bu millet daha da ileriye gidecek." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ünye ilçesinde Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu ve Ortaokulunun açılış törenine katıldı.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, şehit Fatih Efiloğlu'na Allah'tan rahmet dileyerek, "Kardeşimiz şehit olalı 7 ay 3 gün olmuş. Allah rahmet eylesin. Onlar bu vatanı ve milleti korumayı canları pahasına gerçekleştirmiş olan kahramanlarımız. Bizim de üzerimize düşen onların isimlerini unutmamak ve unutturmamaktır. İnşallah Fatih kardeşimizin ismi hiç olmazsa bu okulda eğitim verilmeye devam ettiği sürece yaşayacak ve inşallah yapmış olduğu bu büyük kahramanlık hemşehrilerimiz tarafından unutulmayacaktır." ifadesini kullandı.

Bu milletin en temel özelliklerinden birisinin yeri geldiği zaman "Ya Allah" diyerek ayağa kalkmak olduğunu vurgulayan Kurtulmuş,"Vatanı, milleti ve sancağı savunabilmektedir. Bu millet tarihi boyunca çeşitli badirelerden geçerek bunu ispat etmiş ve kuvvetli bir şekilde ayakta kalmayı başarabilmiş bir millettir." diye konuştu.

Kurtulmuş, bu toprakların, Anadolu toprakları ve Trakya topraklarının, maalesef yabancılar tarafından işgal edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Memleketin dört bir tarafında yabancılar bugün Ortadoğu'da yaptıklarının benzerini yapmaya bir asır evvel yapmaya gayret ettiler. İstediler ki savaşın mağlubu olan Osmanlı'nın topraklarını nasıl bölüp parçaladılarsa kalan Anadolu toprakları da aynı şekilde parçalansın istediler. İşgal ettiler. Çanakkale'ye geldiler. Kurtuluş Savaşı'nda ayağa kalkacak bu milletin ne kadar büyük ve kahraman olduğunu unutarak geldiler. Uçakları, gemileri vardı, orduları vardı. Bizim dedelerimizin elinde ise sadece kazma ve kürekleri vardı. Onlarda maddi zenginlik vardı ama inançları yoktu, kuvvetli bir şekilde vatana sadakatleri yoktu, millete bağlılıkları yoktu. İşte bizim atalarımız 'Ya Allah' diyerek ayağa kalkmasını bildi, Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'nun her tarafında adım adım kahramanlık destanı yazdılar ve bu ülkeyi kurtardılar. Allah hepsinden razı olsun. Bunu sağlayan şey şehitlik ruhudur, şehadet duygusudur, vatan sevgisidir ve bayrak sevgisidir."

Tarih boyunca benzer oyunların sürdüğünü dile getiren Kurtulmuş, "Son iki senedir de Türkiye'de bir oyun çok daha kuvvetli şekilde oynanıyor. İşte Fatih kardeşimiz bu şehitlerimizden birisi. Temmuz 2015 yılından bu yana ipleri başkalarının elinde olan terör örgütleri kimisinin adı DAEŞ, kimisinin adı PKK. Her türlü güçleriyle arkasından imkanlarıyla ağababalarıyla Türkiye'nin üzerine çullanıyorlar, bu milleti bölmeye ve parçalamaya çalışıyorlar ama Allah'ın izniyle güçleri yetmiyor, yetmedi, yetmeyecektir. Çünkü ülkesi ve vatanı uğruna ölmeyi bilen nice Fatih Efiloğlu'lar var, nice yiğit kardeşlerimiz ve nice yiğit insanlar var." diye konuştu.

"Aynı oyunu 15 Temmuz'da gördük"

Kurtulmuş, Türkiye'nin karşısına en son FETÖ'nün çıktığını kaydederek, şunları söyledi:

"15 Temmuz akşamında bu ülkeyi kana bulamak, bu ülkenin geleceğini karartmak için hain bir başka çete çıktı. Burada Ünye'de de çok dolaştılar. Biliyorsunuz hepsini. Kapı kapı dolaştılar. Yüzlerinde sevimli bir maske ile 'çocuk okutuyoruz, yurt yapıyoruz' diyerek sizlerin de arasında dolaştılar. Aynı çetenin silahlı eşkıyaları kaldırdıkları uçak ve helikopterlerle sizin imkanlarınızla alınmış olan bu alet ve araçları kullanarak kardeşlerimizi şehit ettiler. Yine aynı hesapları vardı ancak onlar ne hesap yaparlarsa yapsınlar, onların hesabından daha kuvvetli hesap yapıcı Allah vardır. Ondan başkasına da boyun eğmeyen aziz bir millet var."

Aynı oyunu 15 Temmuz'da gördüklerini dile getiren Kurtulmuş, "Uçakları ve helikopterleri vardı. 1 dolara ruhları satılmış askerleri de vardı ama hesap edemedikleri bu milletin cesareti, milletin kararlılığıydı. Hesap edemedikleri bu ülkenin başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'cesaretle yürüyün meydanlara, bu eşkıyaya geçit vermeyin' talimatıydı. Bu hesap tutmadı, tutmayacak. İnşallah bu millet daha da ileriye gidecek." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun babası Mustafa, Annesi Havva Efiloğlu ve protokol üyeleriyle okulun açılış kurdelesini kesti.

Öte yandan Kurtulmuş, açılış töreni öncesi Ünye Anafartalar İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Bir sınıfa da giren Kurtulmuş, öğrencilerle birlikte dersi dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

title