Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçmişte koalisyon hükümetlerinin ülkeyi iyi yönetemediğini belirterek, "Kampanyanın başından bu yana alttan topluyorlar, üstten topluyorlar.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçmişte koalisyon hükümetlerinin ülkeyi iyi yönetemediğini belirterek, "Kampanyanın başından bu yana alttan topluyorlar, üstten topluyorlar. AK Parti'yi iktidardan bir türlü indiremiyorlar" dedi.

Kurtulmuş, Gülyalı'daki bir düğün salonunda partililerle buluşmasında, ilçedeki, Avrupa ile Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'nın "hayırlı olmasını" temenni etti.

Seçime çok kısa bir süre kaldığına işaret eden Kurtulmuş, Ordu'daki hedeflerinin 5'te 5 olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, dün Ordu ve Karadeniz'i ilgilendiren 5 mega projenin tanıtımını yaptıklarını anımsatarak, "Bu projelerin tek tek hayata geçmesiyle Ordu'da işsizlik sorunu çözülecek. Ordu göç veren değil, artık göç alan bir il olacak" diye konuştu.

AK Parti'nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da projelerini aralıksız yapmaya devam edeceğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz kampanya boyunca açılış yapmaktan hizmetleri açmaktan yorulduk. Muhalefet ise sadece bir şeyler söyledi. Millet zaten bunları da kaale almadı. CHP'yi bildik bileli aynı kafadalar. Bunlar bırakın yapmayı, CHP kendisini yaptırmamak üzerine kodlamış. Rahmetli Özal televizyonlara çıkıp, 'Şunu yapacağız, bunu yapacağız' dediği zaman, o zamanki CHP'nin temsilcisi 'bunu yaptırmam' diyordu. 'Boğaz köprüsünü yapacağız' derlerdi, onlar 'yaptırmam' derdi, 'ikinci köprüyü yapacağız' derlerdi, onlar yine 'yaptırmam' derdi. Şimdi üçüncüyü köprüyü yapıyoruz onu da 'yaptırmam' diyorlar. İstanbul'a 'üçüncü havalimanı yapacağız' diyoruz, onu da 'yaptırmam' diyorlar. Bunlar yaptırmazlar, kendilerini ona göre ayarlamışlar. Millet onun için bunlara iktidar yüzü vermez, iktidar yüzünü göstermez."

-"AK Parti'nin milletvekili sayısı düşsün istiyorlar"

Muhalefetin, seçimde AK Parti'nin milletvekili sayısının düşmesi için çaba gösterdiğini dile getiren Kurtulmuş, "Kampanyanın başından bu yana alttan topluyorlar, üstten topluyorlar, AK Parti'yi iktidardan bir türlü indiremiyorlar. Onların planları başka, 'HDP barajı geçsin de şu AK Parti'nin milletvekili sayısı düşsün' istiyorlar. Bunların tamamı hayal. Hadi tamam, AK Parti iktidar olmasın, peki iktidar alternatifiniz nedir? Nasıl hükümet kuracaksınız? CHP, MHP ve HDP ortak koalisyon kuracak mı? HDP'nin Eşbaşkanı ise 'eğer biz barajı aşarsak CHP ile koalisyon kurarız' diyor. Peki sen CHP'li amca, CHP'li kardeşim sen HDP ile koalisyon kurmaya hazır mısın, razı mısın, kabul eder misin bunu?" şeklinde konuştu.

"Milli Savunma Bakanı HDP'li olursa, nasıl bir Türkiye olur?" diyen Kurtulmuş, "Eğer Milli Savunma Bakanı HDP'li olursa Türk Silahlı Kuvvetlerinin istikametinde mi hareket eder, başka kuvvetlerin mi istikametinde hareket eder? Koalisyon kurdun, içişleri bakanı HDP olursa ne olacak? Maliye Bakanı HDP'li olursa ne olacak? Kimin maliye defterlerini tutacak. Bunları Allah aşkına CHP'li dostlarınıza sorun. Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Karadenizli hemşehrim kendine gel, Ordulu kardeşim kendine gel, AK Parti'yi iktidardan düşürelim diye sakın hayallerin peşinden koşma, böyle bir şey olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

-"Seçmen kriz istemiyor, kaos istemiyor, macera istemiyor"

Kurtulmuş, muhalefetin bütün seçim stratejilerini koalisyon üzerine kurduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Maalesef CHP de MHP de bunun üzerine kurdu ancak 'koalisyon' denince Başbakan'ın önüne atılan yazar kasayı hatırlıyoruz, batan bankaları hatırlıyoruz, 25 milyon dolara muhtaç edilen Türkiye'yi hatırlıyoruz, yurt dışından ithal edilen Ekonomi Bakanı Kemal Derviş'i hatırlıyoruz, anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla krize düşen Türkiye'yi hatırlıyoruz. O nedenle koalisyon isteyenlerin sayısı sadece yüzde 22'dir ama geri kalan tek başına iktidar olsun diyor. Bu iktidarın da AK Parti olmasını istiyorlar. Seçmen kriz istemiyor, kaos istemiyor, macera istemiyor, belirsizlik istemiyor, yeni Türkiye istikametinden geri dönmek istemiyor, Türkiye eskiye dönsün istemiyor. Dolayısıyla millet bizden yana."

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Ak Parti Gülyalı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title