Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Aa Standını Ziyaret Etti

ABD'nin Chicago kentinde başlayan 53. Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Kongresi'nin ilk gününde Anadolu Ajansının (AA) standını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu kongreye gelen Müslümanlara 15 Temmuz'da Türkiye'de olup bitenlerin anlatılmasını çok önemli buluyoruz.

ABD'nin Chicago kentinde başlayan 53. Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Kongresi'nin ilk gününde Anadolu Ajansının (AA) standını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu kongreye gelen Müslümanlara 15 Temmuz'da Türkiye'de olup bitenlerin anlatılmasını çok önemli buluyoruz. Bu sebeple Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum." dedi.

Amerikalı Müslümanların bir araya geldiği en büyük organizasyonlardan biri olan ISNA Kongresi, Chicago'daki Donald E. Stephens Kongre Merkezi'nde başladı.

600'e yakın standın kurulduğu ve 100'den fazla etkinliğin gerçekleştirileceği kongreye Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, beraberinde AK Parti milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ve Sena Nur Çelik, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk'ün de olduğu bir heyetle katılıyor.

Kongre merkezine gelişinde ilk olarak AA'nın standını ziyaret eden Kurtulmuş'a AK Parti milletvekilleri Kan ile Çelik'in yanı sıra ISNA Başkanı Azhar Azeez de eşlik etti.

ISNA Kongresi'nin tüm Amerikalı Müslümanlar için çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, böyle bir etkinlikte AA'nın da varlık göstermesinin önemine işaret etti.

Darbe girişimini anlatan çalışmalarıyla AA dikkati çekiyor

15 Temmuz darbe girişimini anlatan kitapları ve görsel malzemeleriyle AA'nın dikkati çektiğini kaydeden Kurtulmuş, "Bu kongreye gelen Müslümanlara 15 Temmuz'da Türkiye'de olup bitenlerin anlatılmasını çok önemli buluyoruz. Bu sebeple Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kongre boyunca Amerikalı Müslümanların bir araya geleceğine işaret eden Kurtulmuş, hem ABD'deki hem de İslam dünyasının genelindeki sorunlar üzerine görüş alışverişinde bulunulacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'yi temsilen kongrenin açılış oturumunda konuşmak için Chicago'ya geldiğini kaydederek, heyetindeki milletvekillerinin de ISNA Kongresi'nde önemli katkı sunacağını vurguladı.

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye hükümetini temsil etme amacıyla kongreye katıldığını ifade eden Kurtulmuş, "Bizim buradaki varlığımız, inşallah Türkiye ile Kuzey Amerika'daki Müslümanlar arasındaki irtibatın kuvvetlenmesine vesile olur." dedi.

ISNA Başkanı Azeez'den AA'ya teşekkür

ISNA Başkanı Azhar Azeez de yaptığı açıklamada, kongreye katılımı ve faaliyetleri sebebiyle AA'ya teşekkür ettiklerini vurguladı.

Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin gerçek boyutunu tüm dünyaya anlatması için AA gibi başka kurumların çalışmalarına da ihtiyaç olduğuna işaret eden Azeez, Türkiye'nin İslam dünyasında değerli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Muhammed Ali sergisini ziyaret etti

Daha sonra efsanevi boksör Muhammed Ali onuruna açılan sergiyi de ziyaret eden Kurtulmuş, hem sergi hakkında bilgi aldı hem de boks eldivenlerini giyerek burada hazırlanan kum torbasına birkaç yumruk attı.

5 Eylül Pazartesi günü sona erecek kongrenin bu yılki teması "Dönüm Noktaları: Meydan Okumalarını Yönlendirmek, Fırsatları Yakalamak" olarak belirlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Kuzey Amerika Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title