Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne yaparlarsa yapsın boş. Yeni anayasayı da bu millet yapacak.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne yaparlarsa yapsın boş. Yeni anayasayı da bu millet yapacak. Özgürlükçü, sivil, demokrat bir anayasamız olacak. İnşallah başkanlık sistemini de tartışacağız. İnşallah onu da yapacak gücü bu millet bize verecek" dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları tarafından İzmit'teki Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, DAEŞ'in İslamı kullandığını ancak İslam ile hiçbir alakasının bulunmadığını söyledi.

Savaşın bile ahlakı olduğunu, ecdadın savaş zamanı geçtikleri bölgelerde bulunan sahipsiz bağlardan üzüm aldıkları ağaca parasını astığını anımsatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Ecdadımız kendisine kılıç çekmeyenlere, o şehri fethettikten sonra da kılıç çekmedi. Şimdi birileri İslam adına kol kesiyor, kafa kesiyor. Peki onlara bu silahları kim veriyor. Onlara dünyanın dört bir tarafında insanlara karşı bu kadar vahşi katliamları yaptıran... Kimin adına hareket ediyorlar. Bir maymuncuk. DAEŞ'le savaşıyorum diyen uçağını kapıp Ortadoğu'yu bombalıyor. Peki bu DAEŞ, PKK, Boko Haram, El Kaide nereden çıktı. Kim bunlara silah veriyor, kim bunları siyaseten destekliyor. Bunlar bir maalesef insafsız bir dünya sisteminin insanlara hayatı zehir eden terör şebekeleridir."

"Olan Müslümanlara oluyor"

Terör örgütlerinin ortaya çıkış süreçlerini anlatan Kurtulmuş, "Suriye'de Esed rejiminin barbarlığı olmasaydı, Suriye'nin arkasında bazı ülkelerin destekleri olmasaydı, Suriye'deki Esed rejimini destekleyerek bu bölgede güç elde etmek isteyenler olmasaydı bugün DAEŞ diye bir örgüt olmayacaktı. Bu coğrafyada olan Müslümanlara oldu" ifadesini kullandı.

Dünyada hakimiyet mücadelesi verip, gücü elinde bulunduranların durumdan memnun olduğunu ifade eden Kurtulmuş, onun için gençlerden yeni dünya fikrine sahip çıkmalarını istedi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bazen içinize şöyle bir duygu geldiğini biliyorum, 'Herkes Türkiye ile mi uğraşıyor, bunlarla nasıl başa çıkacağız' sakın demeyin. Türkiye, bu coğrafyanın, Fas'tan Endonezya'ya kadar bu geniş coğrafyanın amiral gemisidir. Türkiye, hani dizerler, dizginin ortasına da kilit taşı koyarlar, kilit taşını alırsan o sütun yıkılır. İşte Türkiye bu coğrafyanın kilit taşıdır. İstiyorlar ki Türkiye, bu kilit taşı dağılsın ve bütün coğrafya yıkılsın."

"Başkanlık sistemini tartışacağız"

Osmanlı'nın son döneminden ve dağılma sürecinden bahseden Kurtulmuş, coğrafyayı bölerken bugünkü terör altyapısının temellerinin o zaman atıldığını söyledi.

Kurtulmuş, Osmanlı'nın dağılmasıyla yaklaşık 30 devlet kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu milleti uyuturuz, tarih sahnesine geri dönemezler' dediklerinde millet ayağa kalktı, yükseldi, dirildi şimdi de yeni Türkiye'yi kuruyor. Yeni Türkiye'yi kurma yolunda büyük mesafe aldı. Sen misin mesafe alan, Gezi parkı eylemlerini başlattılar. Sen misin mesafe alan, tarihi bizzat yaşıyorsunuz. 50 yıl sonra gelenlerin yazacağı tarihin içinde siz yaşadınız. Sonra dediler ki Türkiye büyük bir ülke olursa başımıza bela olur. Gezi parkı yetmedi 17-25 Aralık operasyonları... Yetmedi bu millet ha bire yeni Türkiye istiyor, Recep Tayyip Erdoğan'ı seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak başına getiriyor. AK Parti'yi tekrar iktidara getiriyor. 7 Haziran'da biraz oy veriyor, 1 Kasım'da telafi ediyor. Öyle mi? Ne yapsalar boş. Göklerden gelen bir karar vardır. Milletin vicdanı yeni Türkiye diyor. Ne yaparlarsa yapsın boş. Yeni anayasayı da bu millet yapacak. Özgürlükçü, sivil, demokrat bir anayasamız olacak. İnşallah başkanlık sistemini de tartışacağız. İnşallah onu da yapacak gücü bu millet bize verecek. Şimdi istiyorlar ki Türkiye bu istikamette devam etmesin. Güçlü Türkiye olursanız sizi istemezler. Elindeki silahın mermisini dışarıdan alan Türkiye'ye kimse kızmaz. İstediğini yapar o Türkiye ama siz harp sanayinizi, tankınızı, füzenizi yaparsanız o Türkiye'yi kimse istemez."

Yeni Türkiye istikametinde yollarına devam edeceklerini anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni bir dünyanın kuruluşunun öncüsü de siz olacaksınız. Bu gücü sizde gördüm. Hedefi iktidardan ibaret olanların bu dünyada yapacağı bir şey yok. İktidarsak 13 yıldır iktidardayız. İktidar sizi kesiyor mu? İktidar sizi kesmiyor. Biz yeryüzünde hakkın, adaletin, insafın, vicdanın, irfanın hakim olduğu bir dünyanın kurulmasını istiyoruz. Biz yeryüzünde yeni bir adil dünya düzeninin kurulmasını istiyoruz. Bunun için vaktimiz kısıtlı, yapacak çok işimiz var. Bütün dünya mazlumları sizin gözünüzün içine bakıyor. Allah sizin geleceğinizi de sizin ellerinizle bu ülkenin geleceğini kuracaktır. Sizin ellerinizle yeryüzünün mazlum milletleri kendi geleceklerini kuracaktır. Onun için Allah yolunuzu açık etsin."

Konuşmanın ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kurtulmuş'a tablo hediye etti.

Kurtulmuş, daha sonra gençlerle fotoğraf çektirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title