Haberler

İşler: Başbakan Diktatör Olsa Bunlar Hakaret Edebilir miydi?

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Türkiye'de 30'a yakın gazete yayınlanıyor ve bunlardan bazıları birinci sayfalarından hakaret ediyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, " Türkiye'de 30'a yakın gazete yayınlanıyor ve bunlardan bazıları birinci sayfalarından hakaret ediyor. Başbakan diktatör olsa bunlar hakaret edebilir miydi?" dedi.

Çaldıran ilçesinde AK Parti seçim bürosunun açılışını yapan İşler, ilçeyi ziyaret eden ilk Başbakan Yardımcısı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, hükümetin Van'a yaptığı en büyük hizmetlerden birinin Van'ın büyükşehir statüsüne kavuşturulması olduğunu söyledi.

işler, bu çalışmayla Van'ın tüm köylerinin belediye hizmetleriyle tanışacağını bildirerek, güçlü olmak için ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarına destek istediklerini ifade etti.

Van'dan Çaldıran'a bir saatten daha az sürede geldiklerini, bunun da yaptıkları duble yollar sayesinde olduğunu anımsatan İşler, şöyle konuştu:

"Eskiden bu yollar yoktu. Daracık yollarda trafik kazaları yaşanıyor ve insanlarımızı kaybediyorduk. Biz geldik, 'duble yollar yapacağız' dedik kimse inanmadı. 15 bin kilometre yolu 9 yılda tamamladık. Van'ın bütün ilçelerinde duble yollar var. AK Parti farkı bu, diyoruz. Boş vaadlerde bulunmuyoruz. 3 Kasım 2002 öncesinde ne vadettiysek onu gerçekleştirdik."

İşler, vatandaşlardan aldıkları destekle oy oranlarını sürekli yükselttiklerine ve bazı odakların bundan rahatsız olduğuna değinerek, bu odakların, Türkiye'nin gelişip dünyanın yıldızı haline gelmesini engellemek istediğini dile getirdi.

Türkiye'nin gelişmesini engellemenin yanı sıra Başbakan'ın imajının da zedelenmek istendiğini anlatan İşler, şunları kaydetti:

"Olmadık hakaretler yaptılar, Başbakan için 'diktatör, padişah' dediler. Türkiye'de 30'a yakın gazete yayınlanıyor ve bunlardan bazıları birinci sayfalarından hakaret ediyor. Başbakan diktatör olsa bunlar hakaret edebilir miydi? 100 yıl önce Osmanlı padişahı Sultan Adulhamit vardı. Osmanlı'nın toprak kaybını engelledi ona da 'diktatör' dediler. İftira attılar, tahttan indirdiler. Menderes 3 dönem seçim kazandı, ona da 'diktatör' dediler, 'gençleri kıyma makinesinden geçiriyor' dediler ve sonunda idam ettiler. Kaybeden biz olduk. Ne zaman güçlü bir devlet adamı gelse birtakım odaklar karalama kampanyası yürüttü ve milletimizi bir şekilde kandırarak bu iktidarları yıkmaya çalıştılar."

İşler, 2013 yılında Gezi olaylarıyla Türkiye'de her şeyin yakıldığı yönünde yapılan yayınlarla seslerini dünyaya duyurmaya çalışan bazı kesimlerin, amaçlarına ulaşamadığını vurgulayarak, "Kaybettikleri için 17 Aralık'ta yeni bir dalga geldi. Bir yargı darbesiyle hükümeti alaşağı etmeye çalıştılar, başaramadılar. Şimdi devlet içinde bir yapıyla mücadelemizi sürdürmeye başladık. Sizin desteğinizle bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren İşler, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ın babası Hacı Haydar Yıldırım adına inşa ettirdiği caminin açılışını yaparak esnaf ziyaretinde bulundu. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Çaldıran Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title